Gulldén hjälte: ”Det man har drömt om!”

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

Isabelle Gulldén var nära att lämna CSM Bukarest i höstas.

På söndagen bar hon fram laget till ett skrällguld i Champions League när hon gjorde otroliga 15 mål i finalen som avgjordes i ett straffdrama.

– Det finns inget som är större. Det är väl OS då, säger hon till Sportbladet.

Isabelle Gulldén lämnade danska Viborg inför säsongen för rumänska CSM Bukarest – för att nå Final 4 i Champions League.

Medan redan efter några månader funderade hon på att lämna klubben och åka hem till Sävehof. Det var kaos i klubben, tränaren sparkades, lönen kom inte och spelare strejkade.

Drygt ett halvår senare är hon Champions League-mästarinna efter en av de större skrällarna i turneringens historia.

– Hade man sagt det här för sex-sju månader sedan hade man skrattat åt det. Det hade många i laget gjort, säger Gulldén till Sportbladet.

”Redan uträknade”

Laget slutade fyra i sin grupp i mellanrundan och fick möta ryska favoriten Rostov-Don i kvartsfinalen.

– Redan där var vi uträknade.

Men man tog sig till semifinal, till det så kallade Final 4 i helgen i Budapest, där man besegrade Vardar på lördagen och sedan Györ, mästare 2013 och 2014, i finalen på söndagen efter straffar.

Gulldén bar nästan ensam laget till guld. Hon gjorde makalösa 14 av lagets 25 mål, spelade fram till ytterligare några och satte sedan den första straffen i straffläggningen.

Det här måste vara den bästa matchen du har gjort?

– Jag minns inte så mycket av matchen. Men jag har aldrig gjort 15 mål tidigare och med tanke på motståndet och att det var Champions League-final så...jo, det här var min bästa match.

Varför minns du inte så mycket av matchen?

– Jag kommer bara ihåg ett genombrott i första halvlek. Och att jag för första gången var nervös inför en straff, då när jag skulle lägga den första i straffläggningen.

Hur stort är det här?

– Det finns inget som är större. Det är väl OS då. Det är detta man drömt om.

”Bästa insatsen någonsin”

Viasats expert Claes Hellgren sa direkt efter finalen att ”Gulldén presterar det bästa någon svensk spelare någonsin presterat i klubbhandboll”.

Nu är Hellgren visserligen part i målet då han varit din personlige fystränare, men vad tänker du när du får höra det?

– Stolthet såklart. Speciellt att höra det från honom betyder mycket.

Gulldén är inte ensam svenska i Bukarest. Linnea Torstenson storspelade i försvaret och gjorde målet som tog finalen till förlängning. Dessutom tränar Gulldéns sambo Linus Persson numera lagets målvakter.

I natt firade de i Budapest.

Se fler klipp och höjdpunkter på viasatsport.se

Publicerad: