”Vi är med och fajtas”

SPORTBLADET

Ericsson satsar mot poäng efter ett bra kval i Malaysia

Marcus Ericsson drömmer om poäng.

Han tror att det kan bli verklighet redan i morgon.

– Jag siktar på att ta poäng i varje race under resten av året, säger svensken.

Lewis Hamilton, Mercedes, dominerade kvalet till Malaysias GP. Ingen annan förare, inte ens hans teamkollega Nico Rosberg, kunde utmana honom. Hans 1:32.850 betydde också ett nytt kvalrekord och han tog sin fjärde pole position på Sepang.

– Jag är väldigt nöjd, men det kunde ha gått ännu snabbare. Jag gjorde en liten miss under mitt sista försök, säger Hamilton på presskonferensen.

Rosberg var fyra tiondelar efter Hamilton.

– Jag hade problem med inställningarna och överstyrde för mycket in i den sista kurvan vilket gjorde att jag tappade tid, säger Rosberg som vunnit de fyra senaste loppen.

– Som jag ser det är segern inom räckhåll. Jag känner mig väldigt optimistisk.

Red Bull imponerar

Det andra starledet delas av Red Bulls Max Verstappen och Daniel Ricciardo. De båda Ferraribilarna står sedan i tredje led.

Morgondagens lopp kan bli väldigt spännande eftersom Hamilton på senare tid har haft problem att få till starterna trots pole position och under gårdagens träning visade Red Bull upp en väldigt bra fart under de långa stinterna, Max Verstappen till och med snabbare än Mercedes.

– Jag tror att både Red Bull och Ferrari kommer att vara snabba under racet. Oftast är banan här betydligt bättre under söndagen och jag tror att loppet kommer att bli väldigt jämnt. Deras longruns verkar stabila och bra, även om jag tycker att vi också ser starka ut, säger Hamilton.

Red Bull har gjort ett par förändringar på bilen sedan tävlingen i Singapore för två veckor sedan och Max Verstappen som har vunnit ett lopp i år är nöjd med att vara trea i kvalet.

– De förändringar vi har gjort verkar fungera som vi förväntat oss och våra longruns har varit väldigt positiva. Efter träningen i går sa jag att vi måste förbätrta oss lite på ett varv också och det lyckades vi med, säger han.

– Hela helgen har varit bra och jag är positiv inför loppet.

Sauber nära framgång

Marcus Ericsson och Sauber fick inte det lyft i kvalet som de hade hoppats på. Ingen av bilarna tog sig vidare till Q2, men det var nära. Ericsson startar från position 17 och Felipe Nasr från position 18.

– Det känns som om jag var varit nära Q2 många gånger i år, men i dag var vi det faktiskt på egen fart. Vi är med i matchen och kan nosa på de andra teamen som är med mitt i fältet. Det var ett bra kval och även om det inte räckte hela vägen så  är det positivt att vi är med och fajtas med teamen framför, säger Marcus Ericsson till Viasat Motor.

– Det blir intressant att se hur vad det betyder under racet. Under den andra träningen kändes de långa stinterna bra, det var stabila tider både på soft och medium. Än så länge har det varit en bra helg och jag hoppas att den blir ännu bättre.

Sauber har båda bilarna från Manor bakom sig. Manor har tagit en poäng under säsongen och Sauber har inte tagit någon, de båda teamen kämpar om plats tio som ger mer än 340 miljoner kronor mer i prispengar än position elva.

– Jag siktar på att ta poäng i varje race resten av året. Vi har tagit ett steg i rätt riktning, säger Ericsson.

– Jag ska fajtas stenhårt för att försöka nå poäng i morgon.

Malaysias GP startar kl 09.00 i morgon söndag.

   Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live på viaplay.se

ARTIKELN HANDLAR OM