Loppet bröts efter Alonsos jättekrasch

avAnna Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:

Kunde själv krypa ur den demolerade bilen

1 av 7 | Foto: VIASAT MOTOR

Fernando Alonso gjorde en missbedömning.

Det slutade med väldigt otäck olycka.

– Jag är glad att jag lever, säger spanjoren som klarade sig utan skador.

Den dubble världsmästaren Fernando Alonso, McLaren, skulle köra om Esteban Gutierrez, Haas i den tredje kurvan det 19:e varvet. Han valde att gå på utsidan om sin konkurrent, men gjorde en missbedömning och körde för tajt. Gutierrez bromsade och luckan på utsidan försvann.

– Jag bromsade i min linje, sedan hände allt bakom mig, säger Gutierrez till Viasat Motor.

Alonso körde på Gutierrez bakhjul, for in i muren, ut över gräset och sedan ut i grusfållan. Bilen snurrade ett par varv i luften innan den landade i muren.

– Det var en läskig krasch, anledningen till att det hände är en kombination av flera saker. Jag missade bromspunkten, han trodde inte att jag skulle köra om och flera andra olyckliga omständigheter, säger Alonso i en kommentar.

– Vi riskerar livet varje gång vi sätter oss i bilen, det får vi inte glömma. Jag visste inte ens var jag var när jag landade, jag var så långt från banan. Det skrämde mig.

Demolerad

Bilen var fullständigt demolerad efter luftfärden och sammanstötningen med muren, men spanjoren kunde krypa ut ur chassit och vinka till publiken.

– I bilen känns det som om allt händer så långsamt, det går i slowmotion. Du ser marken och himlen flyga förbi, sedan marken och himlen igen. Du vill bara stanna, men det går inte, det vara fortsätter, säger Alonso som klarade sig utan skador även om han har lite ont i ett knä.

– Till slut stannade bilen och jag hade en liten lucka att krypa ut. Jag tänkte direkt på mamma för jag vet att sitter framför TV:n och ser loppet.

Även Esteban Gutierrez var chockad efteråt.

– Det var läskigt, inte skönt alls, säger Esteban Gutierrez till Viasat.

– Jag såg att hans bil körde av och jag försökte springa dit för att se hur det gick. Jag var lättad när jag såg att han var okej. Tack gode Gud för att båda två klarade sig utan skador.

Loppet avbröts efter incidenten, men startades sedan om. Nico Rosberg, Mercedes, vann premiären.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM