Pekas ut som dopad – stämmer ex-ministern

SPORTBLADET

Nadal: ”En minister borde vara mer seriös”

Rafael Nadal har tröttnat.

Nu stämmer han den förre franska hälso- och idrottsministern Roselyne Bachelot för uttalandena om att spanjoren är dopad.

– Jag är trött på det här nu. Jag har låtit det passera några gånger tidigare, men inte längre, säger Nadal enligt BBC.

I förra veckan meddelade Maria Sjarapova att hon hade dopat sig.

Bara dagar efteråt pekade den förre franska hälso- och idrottsministern Roselyne Bachelot ut Rafael Nadal, 29, som näste dopade tennisstjärna.

– Att Nadal varit skadad i sju månader är utan tvekan en grund för att han har gjort ett positivt dopningstest. När du ser en tennisspelare stå utanför så länge så är det för att han testats positivt, sa Bachelot.

”Borde vara mer seriös”

Den femterankade spanjoren försvarade sig medan Nadals morbror och tränare, Toni Nadal, meddelade att man funderade på att stämma Bachelot.

Och nu gör teamet verklighet av stämningshoten.

– En minister i Frankrike borde vara seriös. Den här gången är det dags att gå emot henne, vi kommer att stämma henne, säger Rafael Nadal enligt BBC.

Den 14-faldige Grand Slam-vinnaren har vid upprepade tillfällen varit föremål för dopningsanklagelser i just Frankrike de senaste åren.

”Dopat sig till framgång”

2011 skrev den tidigare franske tennisstjärnan Yannick Noah att ”Nadals framgångar berodde på dopning” och ett år senare drev fransk tv med Nadal och dopningen.

– Men det här borde bli den sista eftersom att jag kommer att stämma henne. Jag är trött på det här nu. Jag har låtit det passera några gånger tidigare, men inte längre, säger Nadal.

ARTIKELN HANDLAR OM