Roger Federer

”Har förtjänat en öl”

Av: 

Stefan Holm

SPORTBLADET

772:a-rankade Willis chanslös mot Federer

Hur länge varar en dröm?

Frågar du Marcus Willis är det exakta svaret en timme och 24 minuter.

Längre tid behövde inte Roger Federer för att besegra den 772:a-rankade britten med 6–0, 6–3, 6–4.

– Jag är helt utpumpad. Nu har jag förtjänat en öl, säger 25-åringen till BBC.

Det var grått och regnigt i Wimbledon, men Marcus Willis sken som en sol när han intog den takförsedda huvudarenan. Sensationsmannen skulle ju spela sitt livs tennismatch, och hade dagen till ära klätt upp sig med kläder ur Nikes Federer-kollektion.

– De senaste veckorna har varit galna, sa Willis inför matchen.

Skulle bli tränare i USA

Marcus Willis var övertygad om att han hade spelat sin sista tennismatch. Han skulle börja ett nytt liv som tränare i Philadelphia men nya flickvännen Jennifer Bate fick honom att ge tennisen ytterligare en chans.

– Jag hade bestämt mig för att åka till USA och jobba som tränare. Ja, jag hade till och med förhört mig om arbetsvisum. Jag var orubblig, men sedan träffade jag Jennifer, som sa att jag var en idiot om jag slutade att satsa på tennisen. Jag är väldigt tacksam mot henne, säger Marcus Willis till ATP:s hemsida.

Dubbla kval för Willis

Britten, som inte har spelat någon turnering sedan januari, har sjunkit som en sten på rankingen men lyckades ta sig igenom både det nationella kvalet och Wimbledon-kvalet.

Väl inne i huvudturneringen besegrade han Ricardas Berankis, men mot Roger Federer tog det tvärstopp.

Legendaren vann med 6–0, 6–3, 6–4, men det var två vinnare som lämnade centrecourten. Willis fick kämpa mot tårarna när han efter matchen tackade publiken för stödet.

– Jag älskade varje minut av det. Hela den här erfarenheten är otrolig. Det här var ingen vanlig onsdag i mitt liv. Ja, nästa onsdag lär bli annorlunda, men jag ska fortsätta tävla och träna mycket. Jag ska peaka om några år och är tillräckligt bra för att spela på den här nivån, sa Marcus Willis på den följande presskonferensen.

Roger Federer var imponerad av sin motståndare.

– Jag såg merparten av hans första match och visste vad som väntade. Jag gick in med inställningen att jag skulle möta en topp 50-spelare och han gjorde väldigt bra ifrån sig.

Roger Federer har inte mött en lägre rankad spelare sedan US Open 2009, då han besegrade 1 370:e-rankade Devin Britton med 6–1, 6–3, 7–5.

ANNONS

Härlig Jackpot på Stryktipset – 11 miljoner i potten! Spana in kupongen och gå för 13 rätt.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Stryktipset

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Roger Federer

Marcus Willis

Wimbledon

Tennis