Svensksuccé – vann prestigefyllt lopp

SPORTBLADET

Segrarna har namn som David Coulthard, Lewis Hamilton och Valtteri Bottas.

Nu har de fått sällskap av Joel Eriksson.

– Det här är en av de bästa dagarna i mitt liv, säger  18-åringen.

I helgen avgjordes Masters of Formula 3 i Zandvoort, Nederländerna.

Tävlingen är tillsammans med stadsloppet i Macu det mest prestigefyllda för världens alla F3-förare. Den har vunnits av den förre F1-föraren David Coulthard, den trefaldige världsmästaren Lewis Hamilton och Williams F1-förare Valtteri Bottas.

Pole position

I helgen körde 18-åringe Joel Eriksson in som etta i kvalracet, han startade sedan från pole position och vann  sedan tävlingen efter en imponerande körning.

– Helt, helt fantastiskt, säger Joel Eriksson.

Han attackerades hårt i den första kurvan av loppet, men kunde hålla undan och blev förste svensk efter Felix Rosenqvist att vinna det klassiska loppet.

– Det här är en av de bästa dagarna i mitt liv. Jag åkte hit med målet att vinna, men det är en lång väg dit och jag kan knappt förstå att det här faktiskt har hänt, säger Eriksson.

”Ingen perfekt start”

– Starten var inte perfekt, men jag lyckades hålla ledningen in i första kurvan och sedan handlade det om att försöka bibehålla luckan bakåt under resten av loppet. Det känns osannolikt att hamna på samma lista som så många extremt framgångsrika förare, och det här är en dag jag aldrig kommer att glömma.

Masters of Formula 3 är en fristående tävling och Eriksson återvänder nu till EM. Där avgör snästa deltävling på tyska Nürburgring den 9-11 september.

ARTIKELN HANDLAR OM