”The Maulers” svar till tvivlarna

1 av 2
SPORTBLADET

”The Mauler” är tillbaka i oktagonen för att bli bäst i världen.

Och till de som inte tror honom har han ett svar.

– Säg det framför mig, säger ”The Mauler”.

I september kliver Alexander Gustafsson upp i ringen efter nästan ett års uppehåll från tävlande. Under den tiden har det spekulerats vilt i om karriären nått sitt slut, och Gustafsson själv skrev ett avskedsinlägg på Instagram. Som ett aprilskämt.

Men sanningen är att han fortfarande är lika övertygad om att han kan bli bäst världen. Den här gången ska han visa det också.

"Jävla massa svackor"

”The Mauler” kliver upp i oktagonen den 3 september. Då möter han Jan Blachowicz i Hamburg. Första stoppet på vägen tillbaka mot toppen.

– Jag ser honom som ett tufft motstånd. Det är en stor utmaning i min karriär. Det kommer bli kul att äntligen få komma tillbaka till gamet. Jag kommer att vinna, säger ”The Mauler”.

När Gustafsson inte vinner har han för vana att försvinna i väg. Bort från Sverige och tävlandet, för att sen hitta tillbaka.

– Jag har haft mina svackor, och de här svackorna kommer direkt efter förlust. Jag har haft två förluster nu, så det har varit en jävla massa svackor. Det är svårt att hålla på med det här om man inte tycker att det är kul, säger Gustafsson.

Om du förlorar nästa match, försvinner du då igen?

– Nej, jag vet faktiskt inte. Vi får se. Jag har absolut inga svar på en förlust alltså, säger ”The Mauler”.

"Kliar i både händer och fötter"

Alexander Gustafsson menar att han egentligen inte försvinner. Han tränar hela tiden, han kopplar bara bort tävlingsmomentet.

– Den här gången har det nog gjort ganska bra för mig, att vara borta från tävlingsscenen. Men nu är det dags, nu kliar det i både händer och fötter. Nu vill jag in och tävla, säger Gustafsson. 

Drivkraften som en gång fick honom att börja med MMA är tillbaka.

– Det känns bra. Det finns en eld inom mig som brinner verkligen och den är långt ifrån slocknad. Jag ligger i och tycker det är kul. Jag älskar det jag gör varje dag, säger "The Mauler".

"Ska ta det där bältet till Sverige"

Det kommer komma en dag när "The Mauler" lägger karriären bakom sig, och han vet när den dagen kommer.

– Jag kommer fortsätta tills jag blir bäst i världen.

Är det dags att bevisa det nu?

– Jag är bäst. Jag har bara haft lite oflyt. Jag ska vinna och ta det där bältet till Sverige liksom. Det är inget annat som gäller. Det är min drivkraft.

Till de som menar att Alexander Gustafsson bara snackar utan att prestera, har han ett svar.

– Säg det framför mig, så kan ni få en kram av mig. Ni får en kram, alla som håller på sådär. Det är bara kärlek, säger Alexander Gustafsson.

ARTIKELN HANDLAR OM