Här hyllas Mathilda,13, av prinsen: ”Speciellt”

Publicerad:
Foto: TT

Mathilda Bohlin, 13, från Helsingborg fick pokalen av prins Carl Philip efter segern i ponnytävlingen.

En framtida ryttarstjärna?

– Jag vill satsa mot det allra största, mot OS och så, när jag blir stor, säger hon.

Och varför inte? Prinsens pris har delats ut sedan 1987. Vinnaren då? En blott tolvårig Malin Baryard-Johnsson. Sedan dess har blivande landslags- och mästerskapsryttare som Angelica Augustsson och Emma Emanuelsson fått med sig den lilla silverpokalen hem.

Mathilda Bohlin vann på Dilba och det börjar nästan bli en tradition att en ponnyryttare från Helsingborg vinner. 2014 och 2015 var Janelle Larsson bäst i Friends.

– Jag känner henne. Jag gick på ridskola med henne när jag var fem sex år och vi går på samma skola nu, säger Mathilda Bohlin som har amerikanskan Beezie Madden som förebild.

Varför?

– Hon är inte jättelång, men hon kan få en häst bra på plats och rider väldigt bra.

Var du nervös?

– Man är alltid lite nervös, men jag var mer taggad eftersom jag tagit mig så här långt. Alla är duktiga här så för den som vann skulle det vara välförtjänt.

”Ska fira med familjen”

Vad sade prinsen?

– Han tyckte det var bra och sade grattis. Han tyckte det såg bra ut inför framtiden och att han skulle följa mig också.

Hur var det att ta emot priset av honom?

– Kul. Det är inte många som får göra det. Det är speciellt att få ta emot ett pris av honom.

Var ska du ställa pokalen?

– Jag har några hyllor i mitt rum där jag ställer alla pokaler, men det är nog fullt där så jag får fixa ett nytt ställe.

Hur ska du fira segern?

– Först och främst är det en lång bilresa hem, fem och en halv timme. Sedan ska vi fira med familjen och ha lite mysigt.

TT

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN