Johaugs svar: Vill bli helt frikänd

”Jag tar det här tungt”

Åtalsnämnden hos Antidoping Norge slår fast att Therese Johaug ”inte kan anses ha handlat utan skuld”.

Ett tungt besked för 28-åringen som står fast vid sitt krav på en friande dom.

– Nu koncentrerar jag mig på det som är viktigast, att jobba för ett fullt frikännande, säger Johaug i ett pressmeddelande.

Antidoping Norge meddelade på onsdagen att de nu är färdiga med den inledande processen av utredningen mot Therese Johaug. Samtidigt beslöt organisationen att stänga av norskan i väntan på dom.

– Anledningen är att åtalsnämnden är av den uppfattningen att idrottaren inte anses kan ha handlat utan skuld, säger åtalsnämndens ordförande Anstein Gjengedal.

”Kan sitta rakryggad”

Johaug har själv hävdat att det är läkaren Fredrik Bendiksen som begått ett stort misstag och att hon själv bör frias helt.

– Jag kan sitta här rakryggad och säga allt för jag har noll skuld i den här saken, sa Johaug på torsdagens presskonferens och fortsatte:

– Jag vet att jag har mitt ansvar för det jag stoppar i min kropp och jag tog det ansvaret genom att fråga min läkare som är expert på idrottsmedicin.

”Ser fram emot utredningen”

Onsdagens besked är därför ett rejält bakslag för Johaug, som dock inte kommer överklaga avstängningen.

– Jag tar emot det här med tungt hjärta men förhåller mig till det. Nu koncentrerar jag mig på det som är viktigast, att jobba för ett fullt frikännande. Jag ser fram emot en grundlig behandling av saken så fort som möjligt, säger Johaug i ett pressmeddelande.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.