"Inte bra, inte dåligt – det kändes lagom"

SPORTBLADET

Sjöström klar för final – igen

1 av 2

RIO DE JANEIRO. Sent i natt tog sig Sarah Sjöström enkelt vidare till finalen på 100 meter frisim.

Men tro inte att 22-åringen dansar av lycka åt att ha fjärde bästa tid i semin.

– Det kändes inte bra, inte dåligt. Det kändes lagom, säger hon.

Det gick att ladda om igen.

Natten till onsdagen vann Sarah Sjöström silver på den plågsamma distansen 200 meter frisim. Medaljen markerade slutet på hennes första halvlek av OS, en uppdelning hon gjort för att slippa att samtidigt tänka på alla sju sträckor hon ska simma i Rio.

Andra halvan började på onsdagen med försök och semifinal på 100 meter frisim. Sarah hade tredje tid på förmiddagen och sent på natten fjärde bästa tid i försöken: 53,16, vilket är 45 hundradelar efter australiensiskan Cate Campbell.

Ett standardlopp, menar Sjöström.

– Det kändes ungefär som jag hade förväntat mig, säger hon och utvecklar:

"Behöver mer speed"

– På hundra frisim känner jag mig varken snabb eller uthållig. Jag har väldigt jämn fart. Det har jag känt på alla andra grejer också, vilket är bra för 200 fritt och 100 fjärilsim, men på hundra frisim behöver jag lite mer speed. Och så dör jag lite på slutet också.

Du hade ändå fjärde tid.

– Ja, det var bra. Jag hade hoppats kunna simma lite snabbare i semifinalen, men det gör inget. Jag är glad ändå.

Efter klockan tre i natt, svensk tid, möts Sjöström, Campbell och den 16-åriga kanadensiska talangen Penny Oleksiak i finalen på 100 meter fritt.

Sarah är kluven inför den. Givetvis vill hon vinna, men hon ser Cate som den bättre simmaren på distansen och unnar henne att få kliva upp överst på prispallen.

– Hon har simmat på världsrekord i år redan. Hon är en riktigt tuff tjej. Hon förtjänar verkligen en guldmedalj på hundra frisim. Hon hade också ett kämpigt OS i London, säger Sarah Sjöström.

ARTIKELN HANDLAR OM