Alshammar bröt ihop: "Är halvobehagligt"

Foto: Jimmy Wixtröm
SPORTBLADET

Therese Alshammars rekordlånga OS-karriär är över och när Radiosporten spelade upp gamla ljudfiler från VM-guld, OS-silver och Jerringpriset brast det för simstjärnan.

– Oj, oj, oj. Det här är halvobehagligt ska jag säga, sa 39-åringen och föll i tårar.

En lång och framgångsrik karriär går mot sitt slut. Och för 39-åriga Alshammar blev uttåget i nattens OS-semifinal slutet på en 20 år lång OS-karriär.

I dag gästade hon Radiosporten för ett längre samtal och när de valde att spela upp ljudfiler från hennes karriär brast det totalt för simstjärnan.

Hon fick höra sig själv vinna både OS-silver, VM-guld och Jerringpriset och var tagen efteråt.

"Gud vad konstigt"

Radiosporten: Vad värderar du högst?

– Oj, oj, oj. Det är svårt att sortera såhär. Det här halvobehagligt ska jag säga. Gud vad konstigt, säger hon och darrar på rösten.

Alshammar försökte sätta ord på känslostormen:

– Man jobbar väldigt mycket för att klara av saker och så kanske man inte alltid får chansen att göra det, och gör man det kanske man inte stannar av och njuter av det. Men det jag kanske är mest upprörd, eller känslosam, över är att det har varit en så fin del av mitt liv och nu ska jag gå vidare så småningom och det känns annorlunda.

Alshammar började gråta och Radiosporten pausade intervjun för en låt.

"Vill fortsätta"

Svenskans sista OS blev något av en besvikelse för stjärnan, mest för att hon känner att hon hade mer i sig.

– Tråkigt att inte ta sig till final, men jag är mest upprörd över att jag inte lyckades göra en tid som gjorde mig rättvisa. Det var med största säkerhet mitt sista OS, men jag vill fortsätta simma. Jag har inte tävlat klart, sa hon också i Radiosportens känslosamma intervju.

Alshammar har över 70 mästerskapsmedaljer, gjort rekordmånga (sex) OS, tagit tre OS-medaljer, vunnit Jerringpriset och tagit VM-guld.

ARTIKELN HANDLAR OM