Skada kan stoppa Ymer från Davis Cup

SPORTBLADET

Mikael kan missa ödesmatchen mot Israel

Segern i Stockholm Open kan ha varit dyrköpt för Mikael Ymer.

18-åringen känner av en höftskada och kan missa helgens Davis Cup-match mot Israel.

– Jag kommer inte göra samma misstag igen, säger han.

Mikael Ymer, i par med storebror Elias, vann sensationellt dubbelturneringen i Stockholm Open, men han utstrålade inte enbart glädje efter sin första ATP-titel.

De två senaste dagarna har han tvingats ta Voltaren för att kunna spela. Höftskadan är oroande inte bara för honom utan även för svensk tennis, då Sverige kommande veckoslut möter Israel i Tel Aviv.

Lär inte dubblera

Förbundskapten Fredrik Rosengren har, utöver bröderna Ymer, tagit ut Isak Arvidsson och Fred Simonsson i laget, men det kan förändras om dubbelspecialisten Robert Lindstedt är tillgänglig för spel.

Att bröderna Ymer dubblerar och spelar både singel och dubbel lär inte vara aktuellt då det handlar om femsetsmatcher i Davis Cup och Mikael känner av en skada.

– De två senaste dagarna har jag haft höftkänningar och med tanke på min historik måste allt vara grönt, att det inte är för allvarligt, säger Mikael Ymer, som blev undersökt direkt efter dubbelfinalen.

18-åringen hade liknande problem vid samma tidpunkt i fjol, men valde då att spela vidare.

Långt skadeuppehåll

Det tvingade honom till ett åtta månader långt skadeuppehåll.

– Då, efter Stockholm Open förra året, borde jag ha lyssnat på kroppen, men gjorde inte det. Jag kommer inte att göra samma misstag igen, säger Mikael Ymer.

ARTIKELN HANDLAR OM