Uppgifter: Han blir ny bas i Formel 1

Av: Pelle Strandman

Publicerad:
Uppdaterad:

Tar över efter Bernie Ecclestone

Ross Brawn.
Foto: TT
Ross Brawn.

84-årige Bernie Ecclestone har gjort sitt som bas i Formel 1.

I stället kommer den tidigare stallchefen Ross Brawn ta över, enligt tyska Bild.

– Att hjälpa F1 att bli bättre vore lockande, säger han.

Bernie Ecclestone har en lång historia bakom sig i Formel 1-världen. Den 86-årige britten har själv en gedigen förarkarriär i backspegeln och är sedan en tid tillbaka mer känd som F1-bas.

Nu uppger dock tyska Bild att det är dags för en efterträdare att ta över. Enligt tidningen är det Ross Brawn som är aktuell att bli ny chef för Formel 1, något som både ledande aktieägaren Liberty Media Corporations och styrande F1-organet FIA ska vara överens om.

Brawn har tidigare varit stallchef för bland annat Mercedes och lagledare när Michael Schumacher körde för Ferrari.

Inte främmande

Och för några dagar sedan uttalade sig den 61-årige engelsmannen i Daily Telegraph där han inte verkade främmande för rollen.

– Det är så jag skulle vilja vara involverad i sporten. Jag skulle aldrig gå tillbaka till ett stall. Jag har redan gjort allt jag kan för ett team och att göra det igen skulle bara vara att upprepa sig, sa han och tillade dessutom:

– Att hjälpa F1 att bli bättre vore lockande. Det skulle vara något som vore intressant. Om du frågar mig vad F1 behöver så är det en plan: en treårsplan och en femårsplan. I mitt tycke har vi för tillfället inte en idealisk struktur för att få till en sådan plan över tid.

Bild skriver att det är oklart när positionsskiftet blir officiellt och vad som då händer med Bernie Ecclestone återstår att se.

Publicerad: