McLaren storsatsar – på andraplatsen

SPORTBLADET

Har fortfarande fokus på årets säsong – trots att Red Bull redan säkrat titeln

VM-titeln har Sebastian Vettel.

Märkestiteln har Red Bull.

Ändå fortsätter kampen – McLaren storsatsar för plats två.

Foto: Jenson Button, McLaren.

Red Bull har redan tagit två titlar, förartiteln i Japan och märkes-VM i Sydkorea. Nu lägger de alla resurser på en sak. Att hjälpa Mark Webber till andraplatsen. Han är fyra, bara 13 poäng bakom McLarens Jenson Button som är tvåa.

Men mellan dem finns också Fernando Alonso, Ferrari.

Mellan de tre står kampen om VM:s andraplats.

McLaren fortsätter att satsa hårt och kommer med nyheter till tävlingen i Indien som är den 17:e av 19 lopp i år.

Fortsätter satsa

– Vi kommer med ny aerodynamik till Indien. Vi har en ny framvinge och det är väl den stora förändringen och det är något som vi hoppas ska föra oss framåt under de avslutande tävlingarna, säger McLarens tekniske direktör Paddy Lowe enligt YallaF1.com.

– Nu är det snart slut på uppdateringarna för det här året, men exempelvis den här framvingen kan föra oss framåt även nästa år eftersom reglerna när det gäller fronten på bilen är exakt samma.

Även Ferrari har valt att testa inför 2012 och komma med nyheter till banan, senast var det Fernando Alonso som hade en uppdaterad bil, medan Felipe Massa fick nöja sig med det som redan fanns.

Red Bull hoppas på Webber

Red Bull har valt att använda fredagarna till tester och kommer att fortsätta med det under de tre avslutande tävlingshelgerna 2011. Allt för att få så mycket information som möjligt innan vintersäsongen och det tuffa arbetet i vindtunnlarna startar.

Samtidigt har Red Bull ett mål kvar, det är att föra Mark Webber till andraplatsen

– Hela teamet står bakom mig i kampen för plats två, säger Mark Webber till indiska Mid Day.

– Vi har konstruktörstiteln, Seb har sin titel och det vore fantastiskt om vi kan vinna mästerskapet dubbelt. Det vore ett otroligt bra sätt att avsluta säsongen.

I helgen startar både kvalet och tävlingen kl 10.30.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Formel 1