”Är extremt lycklig”

SPORTBLADET

Sebastian Vettels 13:e pole för säsongen

Sebastian Vettels jakt fortsätter.

Mot nya rekord.

– Jag är extremt lycklig, säger han efter sin 13:e pole för säsongen.

Foto: Vettel.

I Indien var det återigen Red Bull som var snabbast. Sebastian Vettel såg till att köra hem stallets 16 pole på 17 lopp under 2011. Det gör att F1-mästaren nu har tagit 13 poles och hans jakt på Nigel Mansell och rekordet på 14 poles från säsongen 1992 fortsätter.

Tar han två poles till är han ensam rekordhållare.

– Detta var ett bra kval för oss, säger Sebastian Vettel på presskonferensen.

Han hade övertaget under hela kvalet och det var tidigt tydligt att det skulle bli extremt svårt att slå honom.

– Det är en ny och mycket svår bana för oss alla, jag tycker att det har varit knepigt under hela helgen och det har varit väldigt smutsigt på banan. Det gör att man måste hålla sig i idealspåret hela tiden, kommer man bara lite, lite utanför den så är det väldigt smutsigt och man förlorar mycket tid. I går och under dagens träning kände jag att det fanns lite kvar att ta i den första sektorn, men under kvalet tycker jag att jag fick till det. Jag är extremt lycklig, detta är en spännande bana, det är en härlig utmaning och jag ser fram mot loppet.

”Gjorde ett idiotiskt misstag”

Han har sin teamkompis Mark Webber intill sig i första startled, detta även om det var Lewis Hamilton som var tvåa på kvalet. McLarenföraren ignorerade en gul flagga under den första träningen i fredags och flyttas därför tillbaka tre placeringar i starten och återfinns på plats fem.

– Det var en bra dag för mig, jag är överraskad över att jag kunde lägga mig mellan de båda bilarna från Red Bull, säger han.

– Jag gjorde ett idiotiskt misstag i går. Jag betalar för det och så är det med det. Jag tror ändå att jag har möjligheter att vara med i toppen från plats fem. Det är ett långt race och det är två DRS-zoner vilket ska underlätta omkörningarna så jag tror att den biten blir lättare här än på vissa andra banor. Jag är optimistisk.

I andra startled står Fernando Alonso, Ferrari och Jenson Button, McLaren. Det var ett ganska rörigt och jämnt kval, det var mycket smuts på banan och flera förare tvingades använda sig av de mjuka däcken redan i inledningen för att ta sig vidare. I avslutningen av kvalet kraschade dessutom Ferraris Felipe Massa och skadade bilen, själv klarade han sig utan problem.

Tävlingen startar kl 10.30 i morgon söndag.

Här är alla resultat från kvalet.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Formel 1