Nyförvärvet stal showen

SPORTBLADET

Holm: ”Löken” fick ögon att tåras av lycka

Foto: SEGERJUBEL Sandvikens Christoffer Edlund och Johan Löfstedt jublar efter ett av målen i gårdagens segermatch borta mot Villa Lidköping. Löfstedt gjorde succé i debuten för Sandviken med tre mål och två assist.

Han värvades till Sandviken för att ersätta Misja Svesjnikov, en av tidernas bästa bandyspelare.

Mission impossible?

Johan Löfstedt, 24, svarade med tre mål och två assist i elitseriepremiären mot Villa-Lidköping.

Foto: Stefan Holm.

Daniel Mossberg och Misja Svesjnikov hade en stor del i Sandvikens SM-guld förra säsongen. De blev etta respektive trea i assistligan och svarade tillsammans för 55 målgivande passningar enbart i grundserien.

Utan deras hjälp hade troligtvis inte Christoffer Edlund vunnit skytteligan i överlägsen stil.

Mossberg och Svesjnikov är fortfarande lagkamrater, men nu i Dynamo Moskva. Att ersätta dem är bandyvärldens svåraste uppgift, men Sandvikens värvarbas Arne Anderstedt hade sparat telefonnumret till en fantastiskt duktig golfare i Vetlanda.

Han heter Johan Löfstedt, spelar i tröja nummer nio och svarade för tre mål och två assist när Sandviken besegrade Villa-Lidköping med 7–5 i elitseriepremiären.

Ja, nyförvärvet stal showen direkt.

Framspelningen till Edlunds 3–1-mål var magisk, för att inte tala om målen som betydde 4–1 och 5–1.

I Sandviken finns det ingen anledning att sakna Svesjnikov, inte i dag och inte i morgon.

Ryssen fyller 38 i november, Johan Löfstedt 25.

Bandyns Piff och Puff

Smålänningen hade längtat efter det där samtalet från Anderstedt. Kontraktsförhandlingar kan bli segdragna, men i det här fallet misstänker jag att det räckte med en nanosekund.

Johan Löfstedt var på väg till Sandviken redan för två år sedan, då Edlund gick från Vetlanda till Sandviken. De är kompisar sedan barnsben, bandyns Piff och Puff.

Sida vid sida svingade de sig genom ungdomsåren, vintertid på Tjustkulle och sommartid på Vetlanda golfbana. Båda gjorde sig ett namn i tidig ålder, men när det gäller Johan Löfstedt talades det alltså om golfaren.

Han hade en stående plats i ungdoms- och juniorlandslagen och har spelat lag-EM mot spelare som Rory McIlroy, nordirländaren som krossade allt motstånd i US Open.

Johan gav upp golfsatsningen i de sena tonåren. Han insåg att han är en lagspelare, återvände till bandyn och bestämde sig för att satsa fullt ut.

Johan Löfstedt kallas ”Löken”.

Det är, med facit i hand, ett väldigt, väldigt passande smeknamn.

I går fick han Saik-anhängarnas ögon att tåras av lycka, och mycket talar för att han kommer att fortsätta med det. Kunde Johan Löfstedt svara för 15 mål och 22 assist för Vetlanda i fjol, kan han leverera det dubbla i Sandviken.

ARTIKELN HANDLAR OM

Bandy