Bolts revansch

avEmil K Lagnelius, Daniel Grefve

Lekte hem 200 meter

Foto: AFP
Usain Bolt imponerade igen.

DAEGU/STOCKHOLM På 100 meter tjuvstartade han bort sig.

Men i dag fick Usain Bolt sin revansch.

Han stod för ett superlopp – och utklassade motståndarna.

Tiden: 19.40!

– Jag är fortfarande den bäste, slår Bolt fast.

Det fanns kanske de som tvivlade på Usain Bolt. En, med hans mått mätt, medioker säsong – och ett VM som inleddes med att han tjuvstartade bort sig i 100 metersfinalen.

I dag, lördag den 3 september, var det dags för revansch för Bolt. Det var nu han skulle visa att han fortfarande är världens största friidrottsstjärna.

– Jag var nervös, det är jag alltid, erkände Bolt efteråt.

Drog ifrån på upploppet

I 200 metersfinalen fick han en suverän start, var först på upploppet och gjorde då som vi har vant oss att se: Han fullkomligt pulvriserade motståndet och var till slut långt före motståndarna.

– Det var inte den bästa kurvtagningen jag har gjort eftersom jag sprang på bana tre. Om jag hade sprungit på bana fyra, fem eller sex hade det gått ännu snabbare. Men jag kan inte klaga, jag fick jobbet gjort och vann guld, sade Bolt i den mixade zonen efter loppet.

”Fortfarande den bäste”

Tiden var imponerande, årsbästa med marginal: 19.40!

Loppet är det fjärde snabbaste någonsin på distansen – och ett bevis på att Usain Bolt fortfarande är världens störste friidrottare.

– Jag är fortfarande den bäste, sade Bolt till de 45 000 åskådarna, enligt nyhetsbyrån AP.

– En del såg kanske fram emot att jag skulle förlora, men jag ville visa fansen att jag var ledsen för vad som hänt. Jag ville gottgöra dem så mycket som möjlig. Nu är jag inte i min bästa form, men jag gör allt för att glädja fansen, säger Bolt till NRK.

Dix också snabb

Även löparna bakom Bolt gjorde bra lopp. Tvåan Walter Dix sprang på 19.70, världens 19:e snabbaste lopp genom tiderna. Bronsmedaljören, Christophe Lemaitre, sprang på 19.80 – det näst snabbaste loppet av en europé någonsin.

– Jag är väldigt nöjd, säger Lemaitre till SVT.

ARTIKELN HANDLAR OM