Ny succé för svenske målkungen

SPORTBLADET

NEW YORK. Den nya svenske skyttekungen i NHL slog till i natt igen.
William Karlsson prickade in sitt 21:a mål för säsongen när Vegas slog Chicago – och är därmed delad femma i målligan.

– Det är roligt med hockey just nu, säger han till Sportbladet efter 5-4-segern.

Foto: Nam Y. Huh / TT NYHETSBYRÅN

Den som trodde förlusten mot St. Louis igår markerade starten på sensationslaget Vegas påstått oundvikliga sönderfall tog fel.

Grundligt.

De gyllene riddarna från Strippen studsade tillbaka på momangen och lyckades alltså slå Chicago Blackhawks i United Center i natt.

– Det är en tuff arena att spela i så det var starkt av oss att ta två poäng här. Särskilt starkt var att vi kom tillbaka efter att ha tappat en ledning, säger William Karlsson när vi talar med honom efteråt.

Han och kamraterna i ligans kanske vassaste kedja – Jonathan Marchessault och Reilly Smith – var som vanligt i högsta grad inblandade i framgångarna.

William prickade själv in sitt 21:a mål för säsongen, varmed han alltså går upp på delad femteplats i NHL:s målliga och just nu bara har Nikita Kutjerov, Alexander Ovetjkin, Anders Lee och John Tavares framför sig. Han svarade också för en assist, medan Smith hade ett mål och två assist och Marchessault ett mål och en assist.

– Vi trivs riktigt bra ihop. Varför? Det är en kombination av skicklighet, arbetsmoral och att vi tänker hockey på samma sätt, fortsätter ”Wild Bill˝”.

– Vi har dessutom väldigt bra självförtroende. Det kommer av sig självt när det går så bra och man har roligt. Och det är verkligen roligt med hockey just nu.

Svenske backen Gustav Forsling bokfördes för assist på ett av Chicagos mål.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

NHL-svenskarnas amerikanska smeknamn 00:31
ARTIKELN HANDLAR OM