Attacken efter guldet: ”Det var pinsamt”

Emil Iversen kritik efter stafettsegern: ”Blev irriterad”

avMalin Wahlberg, Petra Thorén

Uttagningen av Emil Iversen och Johannes Hösflot Kläbo fick kritik under gårdagens skiathlon. 

Efter guldet i sprintstafetten slår norrmannen tillbaka. 

– Det var pinsamt att gå här och bli kritiserad för laguttagningen, säger Iversen till VG

När Johannes Hösflot Kläbo och Johannes Iversen inte kunde vara med och slåss om medaljerna i gårdagens skiathlon på skid-VM slog de av på tempot för att spara sig inför sprintstafetten. 

Det väckte reaktioner.

Foto: ANDREAS BARDELL

– Jag tror att de struntar i det här nu Kläbo och Iversen, nu har de sprintstafetten i fokus. Jag kan förstå det, men tänk att vara Krüger, tänk att vara Holund som har varit trea och Tönseth, som varit trea och trea i världscupen. Det är fullständigt grymt att behöva titta på lagkamrater som väljer annat fokus i loppet, sa SVT:s expert Anders Blomquist.

”Blev irriterad”

Även i norska medier kritiserades laguttagningen. Efter att Hösflot Kläbo och Iversen tagit guldet i sprintstafetten gick Iversen till attack mot norska medier.

– Det var kritik och åsikter om att jag inte borde gå och inte borde varit här överhuvudtaget. I går blev jag irriterad. Det var pinsamt att gå här och bli kritiserat för laguttagningen, kritiserad för att jag åkte och för att jag är dum för att jag gick. Jag hade en dålig dag och det är sådant som händer, såklart gav jag upp för att spara oss till i dag säger han till VG. 

– De som kan lite mer om längdåkning än journalisterna som står här vet att det var det bästa laget och det är skönt att de har trott på mig.

Emil Iversen vet dock att dagens lopp var viktigt för hans karriär. På VM för två år sedan föll Emil Iversen på upploppet i lagsprinten och grusade guld- och medaljchanser för Norge. Den gången körde Johannes Höslot Kläbo på första sträckan.

– Det stod mycket på spel. Hade jag ramlat idag hade det varit värre att gå igenom mixade zonen. Men jag visste att formen var bra och att jag är en bra skidåkare. Vi fick revansch. Vi var väldigt bra i Lahtis också, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM

Skid-VM