UFC

”Det är rädda hundar som skäller”

Av: 

Ellinor Åkeson

Teymur (vänster) och Fishgold
Teymur (vänster) och Fishgold

SPORTBLADET

På lördag går Daniel Teymur sin tredje UFC-match.

Motståndet i oktagonen svarar engelsmannen Chris Fishgold för.

– De har lite attityd engelsmännen och går runt och kastar blickar. De försöker frustrera mig men det är inget som stör mig, säger Teymur till Viaplay.

UFC:s popularitet i Tjeckien har ökat enormt de senaste åren. I helgen äger UFC Fight Night 145: Prague rum. Deltagarna har föreberett sig på plats under veckan och stött på varandra i korridorerna tillhörande hotellet de båda bor på.

– De har lite attityd engelsmännen och går runt och kastar blickar. De försöker frustrera mig men det är inget som stör mig. Tvärtom njuter jag av det, för det betyder bara att de är osäkra. Hade han istället kommit fram och hälsat hade jag nog tänkt att han var självsäker. Det är rädda hundar som skäller, säger Teymur.

Viktigt för svensk MMA

I sina sex första proffsmatcher utgick Teymur som segrare men de två UFC-fighterna har slutat i förlust. Trots detta ser han ljust på nästa möte.

– Jag känner mig i jättebra form. Jag är starkare och mer uthållig efter att ha tränat i Holland med de bästa thaiboxarna. Jag vet att Chris vill plocka ned mig på marken men min mark är på hans nivå. Jag har tränat med de bästa i världen, jag skulle kunna starta matchen på marken.

Svenska MMA-fighters har förlorat fyra av de fem senaste UFC matcherna, därför skulle en vinst för Teymur betyda mycket inte bara för honom utan också för svensk MMA.

– Det klart det är viktigt för svensk MMA. Men samtidigt tycker jag fighters i andra länder får en helt annan stöttning från sina landsmän. I Sverige är man en sopa om man inte vinner, och borde lägga handskarna på hyllan. Jag lovar att det är tufft det vi gör. En del av oss behöver jobba heltid vid sidan av, säger han.

Matchen visas på Viaplay. Sändningen startar klockan 18.00.

ANNONS

Har du en dyr bilförsäkring? Jämför och se om du kan få billigare alternativ här.

Extern länk från Compricer

Jämför!

Publisert:

LÄS VIDARE

Se MMA-galan Brave 38 live här

ÄMNEN I ARTIKELN

UFC

Viaplay

MMA