TUNGT, LULEÅ

Anton Hedman, 96 kg, visade vägen i derbyt: ’Vi är jobbiga att möta’

Nya, tunga Luleå tar emot publikens hyllningar efter 3–2 mot Skellefteå.
Nya, tunga Luleå tar emot publikens hyllningar efter 3–2 mot Skellefteå.

Förra säsongen var Luleå Hockey elitseriens snällaste lag.

Sedan värvades Anton Hedman.

– Vi är riktigt jobbiga att möta, säger han efter derbyvinsten och sitt första mål i Luleåtröjan.

Luleå Hockey har värvat 96 kilo muskler och bröderna Cam och Chris Abbott har fått kedjekamraten de väntat på.

Nyförvärvet från Modo, Anton Hedman, kan både tacklas och göra mål. Det visade han i gårdagens heta derby mot rivalen Skellefteå.

Tredjekedjan på 269 kilo – det är nya, tuffa Luleå Hockey.

– Man kan inte önska mer av två kedjekamrater. När jag skulle komma hit, när det var förhandlingar, ville de att jag skulle spela med Abbotts och jag tänkte att det skulle bli en gyllene chans för mig att utvecklas. Så det vara bara att hoppa på. Vi är riktigt jobbiga att möta och fortsätter vi så här kommer vi bli ännu bättre, säger Hedman.

”Bara smiska in den”

Men det var Skellefteå som började derbyfesten bäst. Efter tre minuter överlistade Erik Forssell Luleåmålvakten Johan Gustafsson då han satte 1–0 i numerärt överläge.

Det dröjde ett tag, till mitten av andra perioden, innan Anton Hedman svarade på Forssells fullträff. Den gången hade Luleå en man mer på isen och Hedman var positionerad framför mål.

– Jag ska stå där framför mål och deras målvakt var missplacerad så jag försökte bara smiska in den, och det gick ju bra, säger han.

Skönt gäng

Hur var det att göra första målet i Luleåtröjan?

– Underbart. Jag är glad att jag får vara med det här sköna gänget. Det är en otrolig kamratskap. Jag var överladdad i början av matchen eftersom publiken jublade så mycket när vi åkte ut på isen.

Skellefteå fick 2–1 då pucken styrdes via Johan Franssons skridsko in i eget mål. Men efter det tog Luleå kommandot, kvitterade till 2–2 genom Chris Abbott och Jens Jakobs, nyförvärvet från allsvenska Mora, blev matchvinnare när han slängde sig och sköt in 3–2 med sex minuter kvar.

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.