Sportbladet

Landslagsåkare la ut bild på sig själv – från strippklubb

Av: 

Emil K Lagnelius

SPORTBLADET

Landslagsläger i Österrike.

Då passade snowboardstjärnorna Kevin Bäckström och Tor Lundström på att besöka en strippklubb – något som kritiseras av landslagsledningen.

– Det är överhuvudtaget inte förenligt med våra värden i landslaget, säger landslagets sportchef Olle Danielsson till Nyheter24.

Kevin Bäckström.

Foto: INSTAGRAM

Det svenska snowboardlandslaget befinner sig just nu på träningsläger i österrikiska alperna. Två av åkarna – 20-åringarna Kevin Bäckström och Tor Lundström – är officiellt på lägret med sin sponsor Nike, men tränas av landslagets snowboard- och freestyletränare Joakim Hammar.

I går valde duon att ta ett avbrott i träningen och besökte en strippklubb.

– Jag tycker tjejer är fina. Vem gör inte det som är ung och kille? Alla gillar väl tjejer, säger Kevin Bäckström till Nyheter24.

– Bara för att vi har sponsorer och är med i landslaget borde väl vi kunna få gå på strippklubb precis som alla andra Svenssons.

”Måste ta ett snack”

Tor Lundström är inne på samma linje:

– Vi kollade bara lite brudar och drack lite öl. Jag känner inte att vi har gjort något fel.

Men landslagets sportchef Olle Danielsson ser allvarligt på det inträffade och fördömer åkarnas beteende:

– Det tyder på någon sorts omognad. Jag vet att Kevin lever sitt liv så, där mycket fokuseras kring tjejer just nu. Det är så han bygger sin image men det är ingenting som vi i landslaget står för. Jag förstår att man kan se jävligt snett på det. Vi måste ta ett snack med honom för jag tycker inte alls att det är okej, säger Danielsson till Nyheter24.

”Vad är det för fel?”

– Om någon kopplar ihop och länkar det här till landslaget så är det inte bra. Indirekt påverkas även de av detta med sponsorerna. Vi har inte de pengarna att röra oss med som det är nu i alla fall.

Bäckström, som menar att han har besökt strippklubbar vid ett flertal tillfällen, bagatelliserar dock Danielssons fördömande:

– Vad är det för fel med det? Jag tror att alla ungdomar har gått på strippklubb någon gång. Jag var bara där i 30 minuter och det var ju inte så att jag blev dyngfull. Det förstör inte min träning eller skadar mig så, säger han till Nyheter24.

ANNONS EXTERN LÄNK

Jämför lån med Advisa - låna pengar enkelt och sänk din ränta.

Advisa

Publisert: