”Jag älskar er och kommer sakna er”

Av: Emil K Lagnelius, Patrik Brenning

Publicerad:
Uppdaterad:

Steenkamps hälsning visas i Sydafrikansk TV

1 av 64
Åklagarens bild av hur dödsskjutningen gick till. Grafik: Patrik Lindvall

På lördagen sänder statliga sydafrikanska tv-kanalen SABC en realityshow med den döda fotomodellen Reeva Steenkamp.

AP har sett ett förhandsklipp där Oscar Pistorius ihjälskjutna flickvän berättar om sin syn på livet samt döden och skickar en hälsning till sina nära och kära.

– Jag kommer att sakna er alla så mycket. Jag älskar er väldigt, väldigt mycket, säger Steenkamp enligt AP som inte förklarar omständigheterna kring uttalandet.

Sydafrika är i chock efter att Reeva Steenkamp skjutits ihjäl med fyra skott och nationalidolen Oscar Pistorius är anklagad för dådet.

Tv-kanalen SABC hade sedan tidigare planerat att sända den förinspelade realityshowen ”Tropika Island of Treasure” i kväll, där Reeva Steenkamp är en av deltagarna.

Det beslutet står fast, trots det som inträffat.

Berättar om sin syn på döden

– Vi är inte emot att det sänds eftersom Reeva var stolt över att vara med i showen. Hennes sista ord till oss personligen var att hon ville att vi skulle titta på det, säger Reeva Steenkamps kusin Sharon till nyhetsbyrån AP.

På lördagen släppte kanalen ett förhandsklipp där Steenkamp simmar med delfiner och talar om livet och döden.

– Jag tror att sättet du lämnar livet på, och inte bara själva resan utan sättet du lämnar på är väldigt viktigt. Antingen så gör du en positiv inverkan eller en negativ, men du måste behålla din integritet och klass och hela tiden förbli ärlig mot dig själv, säger Steenkamp.

I klippet skickar också Reeva Steenkamp, ovetandes om sitt kommande öde, en hälsning.

– Jag kommer att sakna er alla så mycket. Jag älskar er väldigt, väldigt mycket, säger Steenkamp enligt AP som inte närmare förklarar omständigheterna kring uttalandet i TV-programmet.

Minneshögtid planerad

Tv-showens producent Samantha Moon menar att familjen godkänt sändningen, som kommer att bli en slags hyllning till Reeva Steenkamp.

– Familjen vill att det visas. Det här är så de vill minnas henne, säger hon.

Men familjen Steenkamps talesman, Reevas farbror Mike, säger att det kommer ta lång tid innan familjen kommer över det som hänt, om det ens någonsin kommer att ske.

– Det kommer att bli en lång lång tid med en massa frågor att försöka få svar på.

En minneshögtid är planerad i Reeva Steenkamps hemstad Port Elizabeth på Sydafrikas sydkust.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN