”Behöver inte skriva såna saker i en bok”

”Baserad på rykten – gör mig besviken”

avAndreas Käck

Foto: REX/Shutterstock

Maria Sjarapova och Serena Williams ställs mot varandra för 22:a gången.

Inför rivalmötet riktar Williams kritik mot Sjarapova – för hennes bok.

– Jag hade inte förväntat mig att det skulle stå mycket om mig. Saker som dessutom inte är sanna, säger hon.

Serena Williams och Marias Sjarapova är stora rivaler på WTA-touren, och efter att duon vunnit sina respektive matcher på lördagen står det nu klart att de ställs mot varandra i åttondelsfinal i Franska Öppna i morgon, måndag.

Inför matchen säger Williams att hon aldrig haft något otalt med sin nemesis.

– Innan hon åkte fast för dopning var hon riktigt bra och nu börjar hon närma sig samma nivå. Jag har aldrig haft något emot henne. Som tennisfantast var jag väldigt glad när hon kom tillbaka (från avstängningen), säger hon.

Besviken på boken

Men en sak stör henne.

Nämligen en självbiografi som Maria Sjarapova gav ut i höstas och som till stora delar handlade om just relationen med Serena Williams.

I boken skriver Sjarapova bland annat att hon och Serena aldrig varit vänner. Dessutom spekulerar hon kring att Williams enorma övertag i inbördes möten (19-2) kan bero på att amerikanskan blev så knäckt efter att en då 17-årig Sjarapova chockbesegrat henne i Wimbledon-finalen år 2004.

”Efter det gick Serena in och grät i omklädningsrummet”, skriver hon i boken.

Något Serena Williams inte uppskattar.

– Boken var till 100 procent baserad på rykten, i alla fall det jag har läst – och det gör mig lite besviken. Jag har gråtit många gånger i omklädningsrummet efter matcher, det är normalt. Om något så visar det på passion för sporten. Jag är bara människa, jag har känslor som alla andra. Sen tycker jag att det som händer där (i omklädningsrummet) ska stanna där och inte spridas vidare på ett sätt som inte är så positivt, säger Williams enligt The Guardian.

”Förvånade mig”

36-åringen såg fram emot att läsa boken.

– Sen handlade boken väldigt mycket om mig, vilket förvånade mig. Jag hade inte förväntat mig att läsa en bok om mig, och där saker och ting inte nödvändigtvis var sanna. Jag visste inte att hon (Sjarapova) såg upp till mig så mycket, eller brydde sig så mycket om min karriär.

De har vunnit flest Grand Slam-turneringar 00:29
ARTIKELN HANDLAR OM