Sarri: ”Fråga klubben om mitt jobb”

avIbraheem Alsalman

Publicerad:
Uppdaterad:

Chelsea förnedrades när Manchester City vann med hela 6–0.

Efteråt fick Maurizio Sarri frågan om han riskerar att förlora sitt jobb – och valde då att skicka en känga till Chelseas ägare, Roman Abramovich.

– Jag är orolig för spelarna, för prestationen, inte för mitt jobb, sade han till Sky Sport.

Det var aldrig något snack när Manchester City tog emot Chelsea på Etihad. Redan efter 24 minuter ledde City med 4–0 och matchen var avgjord.

Siffrorna blev tillslut 6–0 och nu toppar City tabellen, med en match mer spelad än Liverpool.

”Han gör aldrig det”

Efteråt fick Mauricio Sarri frågan om han riskerar att förlora sitt jobb. Detta efter att laget hade förlorat de tre senaste bortamatcherna i Premier League och släppt in tolv mål.

Foto: Jon Super / TT

– Jag vet inte hur min framtid ser ut. Om presidenten (Roman Abramovich) ringer så kommer jag bli glad, för han gör aldrig det, sa Sarri till Sky Sport och förklarade vidare:

– Jag är orolig för mina spelare. Jag är orolig för lagets prestationer. Jag vet faktiskt inte hur min framtid ser ut. Jag riskerar alltid att förlora mitt jobb, jag är inte orolig över det. Ni får fråga klubbledningen om det, sa han.

Tappade CL-platsen

I och med gårdagens förlust tappade Chelsea greppet om den så betydelsefulla fjärdeplatsen som innebär Champions League-spel nästa säsong. Manchester United ligger ny fyra.

– Sådana matcher kommer lämna enorma efterspår bakom sig. Det kommer inte bli lätt att återhämta sig från förlusten. Jag sa till spelarna under halvtidsvilan att om vi kan reagera på ett bra sätt så kommer vi komma tillbaka starkare.

Chelseas nästa match är mot Malmö i Europa League på torsdag.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM