Ilska mot att Sverige stoppas

Lindsey Vonn tillsammans med svenske ikonen Ingemar Stenmark.
Lindsey Vonn tillsammans med svenske ikonen Ingemar Stenmark.

Sveriges alpina damlandslag stoppas från att tävla i slalompremiären Levi efter ett positivt coronatest på ledarsidan.

Det väcker mer än bara svenska reaktioner.

”Jag tycker inte att det här är rättvist alls”, kommenterar Lindsey Vonn.

Sveriges stora slalomhopp – Anna Swenn-Larsson – var bedrövad efter att beskedet om att hela det alpina damlandslaget sattes i karantän i Levi efter att damchefen Christian Thoma testat positivt för covid-19.

– Jag var glad att det var två tävlingar den här helgen. Men nu är det ju det värsta som kunde hända. Det är en femtedel av vår slalomsäsong som bara rycks ifrån en, sa hon till TT Nyhetsbyrån.

Dröjer till 29 december

29-åringen har själv testat negativt och nästa världscuptävling i slalom är 29 december.

De svenska åkarna är väldigt besvikna och har uttryckt det i intervjuer och på sociala medier. Sara Hector, Emelie Wikström och Swenn-Larsson ifrågasatte alla reglerna och fick stort stöd i sina kommentarsfält.

”Jag är så ledsen Anna. Jag tycker inte att det här är rättvist alls. Jag hoppas att de kan komma fram till en lösning”, skriver Lindsey Vonn på Swenn-Larssons inlägg.

OS-medaljören kritisk

En annan som är starkt kritisk är Federica Brignone, OS-bronsmedaljör i storslalom.

”Vad testas vi alla för? Hur är det möjligt att alla idrottare från en nation (som alla har testat negativt tre gånger) där en ledare har testat positivt inte tillåts att tävla? Är det rättvist? Vad händer om en person i varje lag testar positivt? Kommer ingen att få tävla då? Det här kommer att hända hela tiden den här säsongen och alla vet!”, skriver hon på Instagram.

Hon fortsätter:

”Varför får man i fotboll, där det är nära fysisk kontakt mellan spelare, fortsätta att spela även om det är några positiva fall? Ge oss tydliga och jämlika regler. All mitt stöd till de svenska tjejerna.”

Jackpott på 10 miljoner – här är expertens bästa drag
Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.