Hetast i världen efter 17-sekundersknocken

Av: Stefan Alfelt

Publicerad:
Uppdaterad:

MALMÖ. Svenske Khamzat Chimaev är världens hetaste fajter just nu.

Tredje raka UFC-segern vanns med matchens enda slag efter 17 sekunder.

– Jag är redo att möta vem som helst, säger Chimaev.

Redan före nattens blixtknock i mellanvikt mot Gerald Meerschaert i Las Vegas var Chimaev stekhet tack vare sina två segrar i somras på Fight Island Yas i Abu Dhabi.

Först vann han i mellanvikt på submission över walesaren John Philips 15 juli, en match som Chimaev tog med bara sju dagars varsel. Chimaev fick in 124 träffar med sina slag innan matchen bröts i andra ronden medan han själv bara hade tagit emot två slag.

Tio dagar senare gick han ner till weltervikt och mötte nordirländaren Rhys McKee, också på Yas. Den matchen tog slut efter 3.09 då Chimaev fått in 68 slag utan att ha blivit träffad en enda gång själv.

Rekord för UFC

Två vinster inom tio dagar är rekord för UFC. Precis som tre vinster inom 66 dagar är det nu.

UFC-presidenten Dana White tror stenhårt på Khamzat Chimaev. Han har gett svensken tre 50-tusendollarbonusar för extraordinära prestationer. En för varje match hittills. Drygt en och en halv miljon kronor extra utöver Chimaevs ordinarie gage. Det kommer att rinna in mycket mer pengar till den tjetjenskfödde brottaren som nu visade att han är en riktigt vass stående fajter också.

En spark mot benet och så den stenhårda högern några moment efter rakt på Meerschaerts käke var det enda som hann hända i den korta matchen.

– Om du vinner och fajtas på det viset älskar alla dig. Jag måste hålla igång flytet och slå ut folk, säger Khamzat Chimaev.

Som är ovan med sin nya stjärnstatus.

– Det har varit helt galet. Folk kommer fram till mig och vill ta bilder.

– Jag gör mitt hårda jobb i gymmet. Alltid. Nu bor jag dessutom nära det och går fram och tillbaka till det och då kommer folk fram till mig och vill prata med mig. Jag älskar att folk har respekt för den här sporten, säger Chimaev.

”HOOOOOOOLY FUCKING SHIT!!!!!!!!!!”

Redan före nattens match hade Dana White bokat in Chimaev för en ny match. Mot Demian Maia på Yas, också den i mellanvikt. White twittrade för några dagar sen att det var ett undantag. Han bokar aldrig annars två matcher på en gång för en UFC-fajter men talangen presidenten ser i svensken är enorm.

”Jag skulle aldrig göra det här för någon annan men efter det jag sett så är jag villig att göra det med honom.”, skrev White.

Efter blixtknocken i natt twittrade Dana White:

HOOOOOOOLY FUCKING SHIT!!!!!!!!!!

Den som verkar lugnast i hypen är Khamzat Chimaev.

– Jag känner aldrig press före matcherna. Jag har gjort detta i hela mitt liv. Nu är jag en professionell fajter.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN