FHM:s svar till fotbollsfansen: ”Se på EM hemma”

Camp Sweden har vädjat till regeringen om att låta krogarna ha öppet längre så att fansen ska hinna se klart matcherna under fotbolls-EM.

Nu kommer Folkhälsomyndighetens svidande svar.

– Man kan se på tv hemma, säger Johan Carlson.

SISTA CHANSEN: TA UT DITT DRÖMLAG I EM-ELVAN HÄR

Många fotbollsälskare har längtat efter fotbolls-EM som drar igång i kväll och en del kanske funderar på att se Sveriges matcher ute på krogen.

Den 1 juni började nya regler gälla för restauranger och uteserveringar. Från att ha tvingats stänga klockan 20.30 tillåts de nu ha öppet två timmar längre, till 22.30.

Men i fotbolls-EM startar kvällsmatcherna klockan 21.00 vilket innebär att de slutar tidigast klockan 22.45. Det innebär i sin tur att serveringsställena måste skicka ut sina gäster innan matcherna är slut.

Johan Carlson.
Johan Carlson.

Vädjan: Ha öppet längre

Supportergruppen Camp Sweden har vädjat till regeringen om att låta krogarna ha öppet längre för att kunna se klart matcherna.

”LÅT RESTAURANGERNA HA ÖPPET TILL 23.00 FRÅN DEN 11/6. De 30 extra minuterna kommer inte öka smittspridningen! Om man slutar servera alkohol och inte får ta in nya gäster efter 22.00 men får sitta kvar och se slutet på matcherna som börjar 21.00 så kommer det ha enorm skillnad för alla restaurangerna som visar sport. ALTERNATIVET ÄR ATT DE INTE FÅR NÅGRA BOKNINGAR ALLS DÅ MAN INTE VILL MISSA SLUTET!”, har de skrivit i ett öppet brev till regeringen och efterlyser ett undantag.

FHM: Kan se på tv hemma

Nu kommer svaret från Folkhälsomyndigheten som kommer att göra många fotbollsälskare besvikna.

– Vi har inga såna planer. Det finns även andra aktiviteter som innebär att det vore mer lämpligt att göra si och så. Vissa matcher kommer inte att gå att se om man samtidigt ska gå på restaurang, säger Folkhälsomyndighetens generaldirektör Johan Carlson.

Är det helt omöjligt att ändra till 23-regel på matchdagar? 

– Nej, alltså vi kan inte hålla på att ändra vissa dagar. Man kan ju faktiskt se på tv hemma om man har sån.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.