Henrik Stenson

Tiger Woods kan tvingas till ytterligare operation

Av: 

Hilda Djupenström

SPORTBLADET

Tiger Woods kan behöva opereras igen för de allvarliga skador han fått efter den våldsamma bilolyckan.

– Han är fortfarande i ett akut läge, säger läkaren Jeremy Faust, vid Brighams sjukhus i Boston till CNN.

Enligt Faust kunde skadorna ha lett till att golfikonens ben amputerats.

Tiger Woods var i tisdags med om en våldsam bilolycka i Kalifornen och opererades akut efter att ha brutit vadbenet och krossat fotleden. Under onsdagsmorgonen svensk tid rapporterade Woods medicinska talesperson att golfstjärnan var vaken, färdigopererad och talbar.

”Fortfarande akut läge”

Men hur hans närmsta dagar, och kommande månader, blir är ännu oklart, berättar läkaren Jeremy Faust vid Brighams sjukhus i Boston för CNN.

– Han är fortfarande i ett akut läge, där man ännu kan ha en hel del jobb att göra direkt, snart och de kommande dagarna. Det är oklart om han kommer att behöva opereras igen eller inte, säger han till CNN.

Ville undvika amputering

Genom operationen försökte man att stabilisera skadorna i benet, som enligt Woods talesperson var ”allvarliga ortopediska skador”.

Fraust berättar att frakturerna krävt fixering med hjälp av skruvar, plattor och en stav, samtidigt som kirurgen genomfört en frisläppning av muskelvävnad, troligtvis för att undvika en amputation av benet, säger han.

”Kan bli så illa”

Effekten av operationen är avgörande för om - och när - Woods kan vara tillbaka på golfbanan, berättar Dan Salomonsson, legitimerad fysioterapeut som är specialiserad på ortopedi och har arbetat med golfare på elitnivå– Henrik Stenson bland andra – i 20 år.

– Underbenet borde han kunna läka, men foten som har frakturer på olika ställen, det kan bli så illa att man inte kan komma tillbaka överhuvud taget, säger han till Sportbladet.

ANNONS

Härlig Jackpot på Stryktipset – 11 miljoner i potten! Spana in kupongen och gå för 13 rätt.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Stryktipset

Publisert:

LÄS VIDARE

Talangen Emilia, 20, i hemsk olycka: ”Skrek nu dör vi – sen började det”

ÄMNEN I ARTIKELN

Henrik Stenson

Faust

Tiger Woods

Golf