Herrlandslaget i fotboll

Avslöjar: Så startar Sverige i ödesmatchen

Av: 

Linn Nordström

SPORTBLADET

PARIS. Det blir en given förändring i den svenska startelvan från segermatchen mot Kroatien.

Enligt Sportbladets uppgifter tar Sebastian Larsson avstängde Albin Ekdals plats centralt på mittfältet och Viktor Claesson startar på högerkanten.

– Alla är tillgängliga och förberedelserna har gått som vi har velat inför matchen mot Frankrike, sa assisterade förbundskapten Peter Wettergren på presskonferensen dagen innan match.

Sveriges framtid i Nations League avgörs imorgon. Gruppettan Frankrike väntar på Stade de France och Sverige måste göra ett bättre resultat än vad Kroatien gör hemma mot Portugal för att hänga kvar i högsta divisionen.

För Janne Andersson och Peter Wettergren finns det en given plats att fylla på det centrala mittfältet efter att Albin Ekdal fick sitt tredje gula mot Kroatien och är avstängd. När Wettergren presenterade startelvan för spelarna under kvällen stod Sebastian Larssons namn bredvid Kristoffer Olsson, enligt uppgifter till Sportbladet. Ute på högerkanten får Viktor Claesson förtroende från start när Larsson flyttas in och till vänster på mittfältet spelar Emil Forsberg.

Victor Lindelöf har dragits med ryggproblem men om inget oförutsett händer bildar 26-åringen mittbackspar med succéspelaren från Kroatien-matchen Marcus Danielson. 

– Det medicinska teamet har gjort det väldigt bra och alla spelare är tillgängliga, säger Peter Wettergren.

Till höger i backlinjen startar Mikael Lustig och som vänsterback får Pierre Bengtsson fortsatt förtroende.

Startelvan mot Kroatien.

Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

På topp gör Janne Andersson och Peter Wettergren inga förändringar, Dejan Kulusevski får återigen chansen från start bredvid Sveriges lagkaptenen Marcus Berg. Inte heller på målvaktspositionen blir det någon förändring, Robin Olsen tränade på för fullt och förväntas starta.

Det franska landslaget är redan klara gruppsegrare men enligt förbundskapten Didier Deschamps är det en viktig match för de franska spelarna att visa upp sig i: 

– Matchen är inte så viktig som mot Portugal men det är sista matchen i Nations League och det är klart att jag kommer värdera hur spelare presterar i den.

Lagkapten Hugo Lloris håller med: 

– Förlusten mot Finland väckte oss. Det är viktigt att vi går på mot Sverige. Vi tycker om att vinna och vi ska göra det för våra supportrar som är framför tv:n, vi måste vinna för att ha kvar tilliten.

ANNONS EXTERN LÄNK

Munskydd, solskydd och antikroppstest - klicka hem allt inför sommaren här.

MEDS

Publisert:

LÄS VIDARE

Tottenhamstjärnans kontring mot Källström och Schelin: ”Nej!”

ÄMNEN I ARTIKELN

Herrlandslaget i fotboll

Janne Andersson

Peter Wettergren