”Chippen” stucken av stingrocka – inlagd på sjukhus

Före detta fotbollsstjärnan Christian ”Chippen” WIlhelmsson fick en stingrocka på kroken när han fiskade.

Det slutade med att han blev stucken i armen av det livsfarliga djuret och tvingades till sjukhusvård.

– Det är med stor marginal det värsta smärtan jag har känt i hela mitt liv, skriver han på Instagram.

Stingrockor är ökända för sitt farliga gift.

I går fick den 80-faldiga svenske landslagsmannen Christian ”Chippen” Wilhelmsson känna på faran. På Instagram berättar han hur han vid sitt hem i Dubai fiskat från stranden och råkat få en stingrocka på kroken.

Väl uppe på stranden försökte han pilla ut kroken men precis när han lyckats med det och skulle återbörda rockan i havet slog den till.

”Kan inte beskriva smärtan”

– Den förbannade svansen stack mig rakt i armen. Den gick in cirka fem centimeter och släppte loss sitt gift. Och jag säger bara det, tjafsa inte med en stingrocka. Smärtan från det giftet.... Jag kan inte beskriva det. Det är med stor marginal det värsta smärtan jag har känt i hela mitt liv, skriver ”Chippen” på Instagram.

Det bar direkt av till sjukhuset och en hel del smärtstillande.

– När två olika dropp med smärtstillande inte funkade tog de fram det starkaste droppet som fanns på hela sjukhuset och tro det eller ej men smärtan försvann inte ändå. Så jag beslutade mig för att stanna på sjukhuset, inte för observation, utan för att kontrollera smärtan.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.