Busen: ”Kommer kännas som en utlösning”

Foto: Bildbyrån
SPORTBLADET

Sandviken fick flest guldtips på bandyns upptaktsträff i Uppsala.

Broberg/Söderhamn fick inte något alls, men lagets buse Magnus Fryklund gladde sig åt det lilla.

– Det kommer kännas som en utlösning att spela där, säger han om att äntligen få premiärspela i klubbens nybyggda hemmaarena.

Sandviken, med hemvändande tränaren Magnus Muhrén och storstjärnan Daniel Berlin i spetsen tippas kamma hem guldet i årets upplaga av elitserien i bandy.

Men i Söderhamn glädjer man sig åt annat. Nämligen den nya hemmaarenan som äntligen är på plats.

”En utlösning”

– Det kommer nog kännas som en utlösning att lira där, svarade Broberg/Söderhamns Magnus Fryklund på frågan om hur han kommer känna för att spela årets hemmapremiär i den nybyggda bandyhallen.

”Kommer betyda jättemycket för oss”

Även lagets tränare, Ola Grönberg tror att hallen kommer ha stor betydelse för Söderhamnslaget, men var något mer återhållsam i sina uttalanden.

– Hallen kommer betyda jättemycket för oss, och för hela föreningen i sig. Den hjälper oss att bygga vidare på lång sikt, säger han.

Söderhamnslaget åkte ut i kvartsfinal mot de regerande mästarna Edsbyn förra säsongen, men i år hoppas Fryklund att laget ska överträffa fjolårets resultat.

– Vi går lite under radarn varje år, men vi vill vara med fajtas där uppe, säger han.

Nya bestämmelser

Nytt för i år är att det sistaplacerade laget i elitserien åker direkt ur, medan lag 12 och 13 får försöka kvala sig kvar.

Det innebär således att vinnaren av allsvenskan går direkt upp i elitserien, medan tvåan och trean kvalar kommer få kvala för en plats i bandyns finrum.

Finalen tillbaka på Studenternas

Dessutom är den klassiska SM-finalen tillbaka på Studenternas i Uppsala. De senaste åren har Friends Arena och Tele 2 Arena stått som värd för arrangemanget men i år gör alltså finalmatchen comeback på den anrika arenan i Uppsala.