Världscupen i längdskidor

Stjärnorna missar Tour de Ski

Av: 

Malin Wahlberg

SPORTBLADET

Ingen Frida Karlsson och heller ingen Ebba Andersson. 

Sverige saknar två av de största stjärnorna under Tour de Ski.

– Vi har ett starkt lag och räknar med framstående placeringar när vi når fram till slutklättringen uppför Alpe Cermis den 5 januari, säger damtränaren Magnus Ingesson.

Sportbladet kunde i går berätta att Frida Karlsson inte kommer till start i Tour de Ski. 20-åringen, som stoppats från tävling och bromsat i sin träning, kommer inte att hinna tillbaka till touren som startar den 28 december. 

När truppen presenterades stod det klart att inte heller knäskadade Ebba Andersson kommer att delta. Anderssons rehabilitering har gått framåt, men den stora belastning som Tour de Ski innebär gör att hon som väntat inte kommer till start.

Ingen Svahn

Med i truppen finns dock Charlotte Kalla och Stina Nilsson. Även Tour de Ski-debutanterna Jonna Sundling och Moa Lundgren finns med i truppen.

– Jonna har utvecklats som distansåkare med flera fina placeringar, inte minst 12:e-platsen på 10 kilometer i Ruka. Samtidigt har Moa överraskat med bland annat en niondeplats i skiathlon i Lillehammer, säger damtränare Magnus Ingesson i ett pressmeddelande.

Linn Svahn, som gjorde succé och vann sprinten i Davos, finns dock inte med.

På herrsidan är Calle Halfvarsson, Jens Burman och Johan Häggström de största hoppen.

– Jens har öppnat säsongen starkt och det ska bli väldigt spännande att se vad han kan göra i touren. Det ska också bli intressant att se vad allround-åkaren Johan Häggström kan prestera. Även han har inlett säsongen bra i såväl sprint som distans och ligger på en 15:e plats i totalen, säger herrtränare Mattias Nilsson.

ANNONS

Jackpot på Europatipset – 6 miljoner i potten! Spana in kupongen och gå för 13 rätt.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Europatipset

Publisert:

LÄS VIDARE

Betyg: Så bra var svenska åkarna i Tour de Ski

ÄMNEN I ARTIKELN

Världscupen i längdskidor

Längdskidor

Tour de Ski