Tiger Woods avundsjuk på sonen

Tiger och Charlie Woods.
Tiger och Charlie Woods.

Han dominerade och vann en ungdomstävling.

Nu är Tiger Woods avundsjuk på sin och Elin Nordegrens son Charlie.

– Önskar jag kunde röra mig som honom, säger Tiger Woods.

Nyligen vann elvaårige Charlie Woods en golftävling i Florida, sanktionerad av det amerikanska golfförbundet. På niohålsbanan gick han tre slag under par, med tre birdies och ingen bogey. Och hade hela fem slag ner till tvåan.

Sonen till Tiger Woods och Elin Nordegren hade sin pappa som caddie, och den femtonfaldige majorvinnaren är såväl imponerad som avundsjuk på Charlie.

– Han börjar förstå hur han ska spela, jag önskar att jag hade hans rörelsemönster. Jag analyserar hans sving hela tiden, jag skulle vilja kunna rotera mitt huvud och kropp som honom. Men de dagarna är passé, nu får jag återuppleva dem genom honom, sade Tiger Woods tidigare i somras efter att ett klipp på Charlies sving fått stor spridning.

”Upp till honom”

Woods, som själv var underbarn, tycker att det han upplever med Charlie påminner honom om sig själv och hans pappa Earl när Tiger växte upp. Men även om Charlie har en golftalang ska inte Tiger tvinga honom att följa sina fotspår.

– Det är upp till honom om han vill det eller inte. Han börjar förstå hur han ska spela, och det har varit fantastiskt att bara få vara med honom.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.