Dackarna Speedway

Efter finalförlusten: ”Kör skiten ur oss”

Av: 

Johannes Hägglund

SPORTBLADET

MÅLILLA. Tre år i rad har Smederna vunnit SM-guld, och samtliga gånger har Oliver Berntzon stått på den förlorande sidan.

– Tyvärr kör de skiten ur oss, säger Berntzon.

Finalen mellan Smederna och Dackarna blev aldrig riktigt spännande. Smederna vann med 18 poäng på hemmaplan och i den andra finalen skrevs siffrorna till 53-37 till Smedernas favör.

– De är på en helt annan nivå, både i går och i dag. Det är tragiskt efter att vi varit så bra nästan hela året. Vi har varit outstanding, men allt avgörs på två dagar och tyvärr finns ingen felmarginal. Vi var lite sämre, och hade några domslut emot oss i går, men det kan vi inte skylla på för vi får stryk i dag, säger Dackarnas Oliver Berntzon.

Känns det som att det avgjordes i första finalen?

– Nej. När vi tittar på det i efterhand kommer man säga att det avgjordes i går, men vi hade hoppet uppe. Vi har legat under stort tidigare och vänt. Vi levde på hoppat ändå. Vi hade behövt en kanonstart och ta flera femettor direkt för att verkligen knäppa dem på näsan direkt. De var för bra från början. Tyvärr kör de skiten ur oss, säger Berntzon.

För Smederna var det här tredje raka SM-guldet och för Berntzon var det tredje raka silvret. 2017 tillhörde han Vetlanda och de två senaste åren har det alltså blivit finalförlust med Dackarna.

– Lika tungt är det inte varje år. Det är lite olika känslor varje år. I år blir nog tyngst, säger Berntzon.

På vilket sätt då?

– Just att vi varit så bra. Det var vi ifjol med, men då blev vi av med (Patryk) Dudek i finalen. I år hade vi fullt lag och hade bättre förutsättningar att ta det där guldet, men vi vek ner oss, säger Berntzon, som har svårt att glädja sig åt silvermedaljerna.

– De tar upp plats på medaljhyllan, men inte mer än så är det inte, säger han. 

ANNONS

Jackpot på Europatipset – 6 miljoner i potten! Spana in kupongen och gå för 13 rätt.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Europatipset

Publisert:

LÄS VIDARE

Wahlberg: Norrköping tog sikte och sprang utan att tveka

ÄMNEN I ARTIKELN

Dackarna Speedway

Smederna Speedway

Oliver Berntzon

Motorsport