Bordtennis

Avslöjar: Jörgen Persson ny förbundskapten

Av: 

Emil Eiman Roslund

SPORTBLADET

En ikon tar över.

Enligt uppgifter till Sportbladet är Jörgen Persson detaljer från att bli ny förbundskapten i bordtennis.

– Hoppas att vi kommer i mål med det, säger sportchef Mikael Andersson.

Sportbladet kan avslöja att legendaren Jörgen Persson är nära att skriva på ett kontrakt som gör honom till Sveriges förbundskapten för herrlandslaget i bordtennis. 53-åringen gjorde några vikarieinhopp i landslaget förra våren, och har sedan i höstas varit assisterande förbundskapten till Peter Blomquist.

– Vi får se hur det blir framöver men jag känner att jag har mycket att bidra med men det är viktigt att det känns rätt både för mig och för spelarna, sade Persson tidigare om fortsättning i landslaget.

Nu kommer Persson och Blomquist att byta roller, och Blomquist ska även återgå till talangutveckling och satsning mot OS 2024. Jörgen Perssons kontrakt gäller över OS i Tokyo 2021 där Sveriges herrar nyligen kvalificerade sig till lagtävlingen.

– Vi är i diskussioner med Jörgen och hoppas att vi kommer i mål med det, säger Svenska bordtennisförbundets sportchef Mikael Andersson.

Första stora mästerskapet som ny förbundskapten för Persson blir individuella EM i Polen i mitten av september, veckan efter ska uppskjutna lag-VM i Sydkorea avgöras.

Sportbladet har sökt Jörgen Persson.

ANNONS

Fynda kläder, skor och allt till träningen på Nikes vinterrea

Extern länk från Nike

Shoppa här

Publisert:

LÄS VIDARE

Mysteriet: Varför saknas Waldner?

ÄMNEN I ARTIKELN

Bordtennis

Jörgen Persson