Handboll

Vem leder landslaget i ett flyttat OS?

”Nuvarande kontrakt täcker ett normal-OS”

Av: 

Johan Flinck

SPORTBLADET

Henrik Signells kontrakt går ut direkt efter OS.

Vem leder då handbollslandslaget i OS om spelen skjuts upp en månad?

Signell eller efterträdaren Tomas Axnér?

– Nuvarande kontrakt täcker ett ”normal-OS”, säger förbundets generalsekreterare Robert Wedberg.

Det står nu klart att OS i Tokyo den 24 juli till 9 augusti skjuts upp.

Det bekräftar IOK-ledamoten Dick Pound för USA Today.

– Det har beslutats om att OS ska skjutas upp. Den kommande processen har inte fastställts men OS kommer inte att starta 24 juli, så mycket vet jag, säger han.

Henrik Signell.

Det är alltså inte klart hur långt spelen flyttas fram i tiden. Det har de senaste dagarna spekulerats i allt från en månad till två år.

I går välkomnade de gravida handbollsstjärnorna Jamina Roberts och Johanna Bundsen en flytt till nästa sommar för då hinner de tillbaka efter sina förlossningar (om allt går bra).

Men deras förbundskapten Henrik Signell blir i så fall blåst på ett OS om Sverige kvalar in (vilket ska vara en formalitet då man hamnat i den klar svagaste kvalgruppen).

”Hade varit väldigt tråkigt”

För bara ett par veckor sedan blev det nämligen officiellt att Signell – som tog över landslaget våren 2016, strax före Rio-OS – lämnar sitt uppdrag efter OS för att ta över IFK Skövde i herrligan och efterträds av Tomas Axnér.

Tomas Axnér.

– Det är klart att det hade varit väldigt tråkigt, för OS är det största man kan vara med om som spelare och ledare. Och jag skulle missa möjligheten att ta den där mästerskapsmedaljen som vi varit nära några gånger men inte lyckats ta. Samtidigt är det här med corona något betydligt viktigare än huruvida jag får vara med om ett OS till eller inte, säger Signell.

Men om OS bara flyttas fram en månad – vem leder landslaget då? Signell eller Axnér?

– Det är än så länge en hypotetisk fråga. Nuvarande kontrakt täcker ett ”normal-OS”. Vi har ännu inte påbörjat jobbet med olika vägar framåt. Det jobbet får ta vid nu efter förra veckans arbete kring nuvarande säsong, säger Robert Wedberg, förbundets generalsekreterare.

”Tufft att kliva rakt in i ett OS”

Signell själv är osäker på exakt hur länge hans kontrakt gäller.

– Jag kan inte riktigt svara på det, om det är den 1 september eller den 30 september.

Han fortsätter:

– Skjuts det fram en månad, och jag bara spekulerar nu, så får man ta en diskussion i så fall om jag kör vidare eller så kommer vi fram till att det är bättre för alla parter att köra en överlämning lite tidigare. Jag vet inte om Tomas känner sig redo. Det är tufft att kliva rakt in i ett OS. Men önskar han och förbundet det så är det ett alternativ såklart.

ANNONS

Säkra spikar, givna helgarderingar och sjuka skrällar. Fixar du 13 rätt på Stryktipset?

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Stryktipset

Publisert:

LÄS VIDARE

Flinck: Axnér är ett djärvt val

ÄMNEN I ARTIKELN

Handboll

Henrik Signell

Tomas Axnér