Stina Nilsson

Uppgifter: Stina Nilsson tröttnade på skidförbundet

Av: 

Emelie Fredriksson

SPORTBLADET

Stina Nilssons byte av sport handlar inte bara om glädjen i skidskyttet.

Enligt uppgifter till Sportbladet hade hon tröttnat på turbulensen inom skidförbundet och landslagets upplägg.

– Det har varit ett turbulent år och det har absolut kanske hjälpt till och gjort det ännu enklare att ta beslutet, säger Nilsson själv.

Stina Nilsson har under en längre period funderat på att lämna skidlandslaget. Orsaken är, enligt vad Sportbladet erfar, att hon är less på Svenska skidförbundet och skidlandslagets upplägg.

Den svenska skidstjärnan ska, enligt Sportbladets uppgifter, inte varit nöjd med upplägget kring lägerverksamheten och träningsupplägg. Hon ska också ha tröttnat på att det varit turbulens inom organisationen, inte minst kring vallateamet inför säsongen.

”Varit turbulent”

När Sportbladet frågar Nilsson själv om uppgifterna säger hon:

– Det har absolut varit ett turbulent år. Men det är glädjen som har styrt mig till skidskyttet, inget missnöje som fått mig att lämna. Men jag vill också säga att det varit ett turbulent år och det har absolut kanske hjälpt till och gjort det ännu enklare att ta beslutet, sa hon

Har glädjen saknats i längdlandslaget det här året?

– Det har varit ett år när jag kanske känt... Rikard Grip var en väldigt viktig pelare och stöd i min karriär. Det var väldigt tråkigt att han försvann. Det känns som att han hade en viktig roll inte bara för mig utan typ egentligen hela gruppen. Han spred en bra och trygg energi. Jag tror inte att jag har varit ensam om att ha saknat honom. Det är inte bara det som varit orsaken. Men han har absolut varit saknad.

Förre landslagschefen Rikard Grip
Stina Nilsson uppges vara trött på skidförbundet

”Skrev till honom förra våren”

Landslagschefen Rikard Grip lämnade sitt jobb, som han haft så länge Stina Nilsson varit med i landslaget, förra våren. Men enligt uppgifter, som bland annat Sportbladet hade, fick han sparken. Därefter lämnade ytterligare tre ledare sina tjänster; Grips ersättare Jonas Peterson, längdchef Johan Sares och vallachef Urban Nilsson.

Om Grip hade varit kvar kanske du inte tittat runt efter en ny sport?

– Nej. Jag skrev till honom redan förra våren, att bara så du vet så kommer jag snart byta till skidskytte. Jag har förvarnat honom om att det snart kommer ske. Han var lite chockad först. Men därför var det inte en chock för honom när jag berättade nu i våras, att nu kommer det ske, nu känner jag mig så himla redo för det här.

Damtränaren Magnus Ingesson tycker det är tråkigt att de tappar en stark profil men respekterar att hon vill testa något nytt.

Han har nåtts av informationen att Nilsson är ute efter ny motivation och känner inte till Sportbladets uppgifter. Att turbulensen gjort det enklare för henne att ta beslutet tycker han känns tråkigt.

– Det är ju jättetråkigt i så fall. Men jag vet inte och har inte pratat med henne själv om det så jag kan inte kommentera.

Har ni inom landslaget känt att hon varit missnöjd med upplägg och turbulensen?

– Turbulensen har påverkat många inklusive mig själv säkert. Det är inget bra år. Det går inte att skydda åkarna, de är också påverkade, alla inklusive Stina.
Sedan är det alltid så i ett lag att det finns upplägg och lägerplaner som en del tycker är bättre och sämre. Det svårt att alltid tillgodose alla individer på saker och ting. Men inte att det varit så extremt,

ANNONS

Europeisk toppfotboll när den är som bäst – vilka lag spikar du på Europatipset?

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Europatipset

Publisert:

LÄS VIDARE

Efter chockbeskedet väntar straffrundor för skidlandslaget

ÄMNEN I ARTIKELN

Stina Nilsson