NHL

Förre NHL-spelaren Greg Johnson död

Polisen bekräftar självmord

Av: 

Anna Andersson

SPORTBLADET

Närmare tio dagar har passerat sedan NHL-spelaren Greg Johnson hittades död i sitt hem.

Nu har polisen utrett dödsorsaken.

Greg Johnson tog sitt liv.

Kanadensaren hade en lång och framgångsrik karriär i NHL, han inledde den i Detroit Red Wings där han spelade tillsammans med Nicklas Lidström under tre säsonger. Därefter flyttade han till Nashville och tog den första tekningen i Nashville Predators historia, var med på isen under klubbens första mål och han var även lagkapten i fyra säsonger.

Han spelade 785 matcher och gjorde 369 poäng under sina 12 säsonger i NHL, men år 2006 avslutade han karriären sedan man upptäckt att han hade en ärftlig hjärtåkomma.

– Jag var en medelmåttig spelare, aldrig något speciellt, men mina bästa år i livet var här i Nashville. Klubben finns i mitt hjärta, har Greg Johnson sagt i en intervju, enligt Nashville Post.

Polisen bekräftar självmord

Morgonen den 7 juli hittade hans hustru honom död i källaren hemma i parets hus och berättar Detroit News att polisrapporten bekräftar att det var ett självmord. Polisen återfann inget självmordsbrev, men en pistol och en kula intill kroppen.

Enligt Detroit News har hustrun Kristin Johnson berättat för polisen att hennes man drabbats av flera hjärnskakningar under karriären, men att han aldrig visat några tecken på depression. Han tog inte heller några mediciner för de problem han med sitt hjärta.

Tidningen skriver även att Johnsons agent Tom Laidlaw inte vill kommentera omständigheterna kring den tidigare ishockeyspelarens död.

Greg Johnson blev 48 år gammal.

ANNONS EXTERN LÄNK

Samla dina lån och krediter till bättre ränta med Advisa.

Advisa

Publisert:

LÄS VIDARE

Jaromir Jagr, 47, fortsätter karriären

ÄMNEN I ARTIKELN

NHL

Nashville Predators

Detroit Red Wings