Reza Madadi gör comeback – möter israel

avKristoffer Bergström

Publicerad:
Uppdaterad:

Det är mer än två år sedan han gick sin senaste match.

Nu återvänder Reza ”Mad Dog” Madadi, 41, till MMA-oktagonen.

– Den här matchen i Solnahallen har ett starkt budskap, säger lättviktaren.

I våras meddelade Reza Madadi att han pensionerar sig. Då hade MMA-fajtern, med meriter från den prestigefulla UFC-organisationen, inte gått någon match på två år.

Nu river han upp beslutet och ger sig ut i oktagonen igen. 41-åringen är klar för en gala i Solna 16 november där han ställs mot israelen Moshe Ben Shimol, som gått två proffsmatcher och vunnit båda, i en så kallade Super nogi-match.

Förbjuden att möta israel

Motståndet är valt med omsorg.

I augusti blev iraniern Saeid Mollaei tillsagd av sitt förbund att lägga sig i semifinalen av judo-VM. Detta för att inte riskera ställas mot en israel i finalen. Skälen ska ha varit politiska då länderna ligger i en öppen och infekterad konflikt.

Iranskättade Madadi reagerade starkt på världspolitikens inflytande på idrotten. Att möte israeliska Ben Shimol ska därför ses som ett ställningstagande, menar han.

”Ska gå därifrån som vänner”

– Hela den storyn fick igång mig. Jag vill få ett slut på det här en gång för alla. Den här matchen i Solnahallen har ett starkt budskap och det är att idrott inte ska förknippas med religion och politik. Därför kommer jag tillbaka en sista gång för att få ett avslut på det. Genom att möta en Israel visar vi hela omvärlden att två elit idrottsmän ska kunna tävla trots olika religioner och kulturer och sedan efter matchen kunna gå därifrån som vänner, säger Madadi.

Foto: TT
Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

UFC

MMA