Calle Halfvarssons motgång inför skidsäsongen

Calle Halfvarsson har drabbats av ett avbräck under försäsongen.

En seg förkylning har inneburit ett frustrerande uppehåll i träningen.

– Man blir seg och säckar ihop när man drabbas så länge, säger skidåkaren

Svenska landslaget i skidor laddar för en säsong där världscupen i stort och vinterns olika tourer med Tour de Ski i spetsen är målet.

Herrlaget befinner sig just nu i Idre för snöträning. Calle Halfvarsson är på plats, är frisk sedan en vecka och har kommit igång med sin träning.

Men den senaste tiden har varit tyngre. Calle Halfvarsson har inte kunnat träna på grund av en seg förkylning.

– Nu är jag igång och tränar igen. Men jag har varit förkyld, så jag har haft en lite strulig höst, säger Calle Halfvarsson.

”Inte optimalt”

Hur lång tid var du sjuk?

– Det blev tio dagar. Det var en vanlig förkylning som började med ont i halsen, sen tappade jag rösten och var rosslig. Jag kunde inte träna, men var inte sängliggande, säger han.

Vad innebär det för ditt upplägg in mot säsongsstart?

– Svårt att säga nu, men det är inte optimalt. Det är en månad kvar till vi ska tävla i Gällivare och jag hoppas att jag ska vara lättränad. Men man önskar aldrig en förkylning.

Är du i fullt slag och kan träna som du vill?

– Ja, det är jag.

Världscupen i skidor börjar i månadsskiftet november/december. Den nationella premiären arrangeras i år i Gällivare helgen den 22–24 november.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.