Speciallösning – ska bo helt själv

Uppdaterad 2023-01-16 | Publicerad 2023-01-11

Sebastian Samuelsson börjar redan blicka mot VM.

Nu avslöjar stjärnan att han får ett eget upplägg inför mästerskapet – som innebär att han inte kommer bo med sina lagkamrater.

– Jag ska bo själv, säger han.

25-åringen hade en tydlig målsättning inför den här säsongen – att vinna den totala världscupen. Men det ser ut att bli i princip omöjligt, eftersom norrmannen Johannes Thingnes Bö skaffat sig en överlägsen ledning.

– Ja, det blir väldigt svårt, eller nästintill omöjligt, att ta ikapp, säger Samuelsson.

PLUS: Här är svenska kärleksparen på skidor

Han ser däremot att tredjeplatsen finns inom räckhåll och planerar därför att köra alla tävlingar och kämpa hela vägen in i mål, men nu när VM lurar runt hörnet ställs siktet om.

– Mentalt börjar man tänka mer på VM nu. Ska jag ta en pallplats så gör jag det gärna på VM, säger han.

Får eget hotell

Denna veckan hålls världscupen i tyska Ruhpolding, sedan väntar en sista VC-vecka i italienska Antholz innan det är dags för VM i tyska Oberhof.

Men det finns ett problem.

Sebastian Samuelsson i Antholz 2020.

Antholz är den tävlingsort som ligger på högst höjd – närmare 1 700 meter över havet, medan VM i Oberhof avgörs på låg höjd.

Nu avslöjar Samuelsson att landslaget skräddarsyr en speciallösning åt honom.

– Antholz är inte mitt favoritställe. Jag gillar inte riktigt den höga höjden, så nu ska jag prova att bo själv nere i dalen för att slippa vistas på den höjden så mycket. Förhoppningsvis kommer det göra att det känns bättre, säger han.

”Styrka för vårt lag”

Det innebär att han kommer splittras från sina lagkamrater under dagarna i Antholz. Trist på ett sätt, men nödvändigt rent sportsligt.

– Det är jättebra att vi kan individanpassa, eftersom jag har haft det besvärligt på hög höjd tidigare, framförallt när jag inte fått någon tid till att acklimatisera mig och så har det varit i Antholz tidigare år. Det är en styrka för vårt landslag, att vi har resurserna som vi kanske inte hade tidigare, säger Samuelsson.

Den här veckans tävlingar i Ruhpolding startar i morgon (onsdag) med herrarnas distanslopp på 20 kilometer. Det börjar klockan 14.10.

Köp vinterns prylar i Sportbladet Shop!

Följ ämnen i artikeln