Tiril Udnes Weng missar touren

Uppdaterad 2023-12-21 | Publicerad 2023-12-20

Tiril Udnes Weng kan inte vara med i Tour de Ski.

Men hon har i alla fall duschat.

– Då var hon nöjd, säger tvillingsystern Lotta Udnes Weng till NRK.

Både Sverige och Norge har presenterat sina trupper till säsongens höjdpunkt: Tour de Ski. När Norge meddelade vilka damer som kommer vara med saknades den största stjärnan.

Tiril Udnes Weng vann den totala världscupen förra säsongen men har ännu inte tävlat säsongen 2023/2024. Hon har varit sjuk två gånger i början av säsongen och haft svårt att ta sig upp ur sängen.

– Jag tränade i tre veckor, körde ett testlopp och sedan blev jag sjuk igen. Så hela förra veckan var jag mer död än levande, säger Tiril Udnes Weng till NRK i samband med den gångna helgens världscuptävlingar i Trondheim.

Ändrar sitt mål

Nu får Tiril Udnes Weng sikta in sig på att prestera bra under andra halvan av säsongen, även om det är kört att försvara titeln i den totala världscupen.

Allt om Tour de Ski: Program, tävlingar och tv-tider

Tiril Udnes Weng.

– Jag var väldigt sugen på att köra fort i Tour de Ski. Det var huvudmålet i år. Så jag har fått justera målsättningarna lite och försöka tänka att det fortfarande är ganska många skidtävlingar kvar, säger hon.

Tiril Udnes Weng har tränat med sin tvillingsyster Lotta efter sjukdomen. Men det blev bara några minuters gemensam åkning innan Tiril fick åka över till motionsspåret.

”I dag har jag duschat”

Lotta Udnes Weng vittnar om en tvillingsyster som känt sig som ”ett vrak”.

– Hon ringde en dag förra veckan och sa att ”i dag har jag varit så produktiv, i dag har jag duschat”. Och då var klockan fyra på eftermiddagen. Då var hon nöjd, säger Lotta Udnes Weng till NRK.

Tiril Udnes Weng.