Therese Johaug inför domen: Det är nervigt

Foto: Åserud, Lise / TT NYHETSBYRÅN
SPORTBLADET

Större delen av det norska landslaget laddar för VM med ett läger i Sjusjöen.

På samma ställe – men aldrig tillsammans med norska laget – åker Therese Johaug mil efter mil och väntar på dom.

– Det är nervöst, säger hon till NRK.

Kontrasten är nästan övertydlig i Sjusjöen just nu.

Majoriteten av det norska landslaget laddar för VM i Lahtis med ett läger i Sjusjöen. På samma ställe befinner sig Therese Johaug och försöker hålla igång träningen i väntan på dom, men i spåret måste de hållas isär.

– Det är väldigt märkligt att åka här och möta resten av gänget som håller på att förbereda sig för mästerskap som jag också haft som stora målet den här säsongen, säger Johaug i en ny intervju med NRK.

Hon har de senaste veckorna efter förhandlingarna i ärendet sökt motivation genom att resa till OS-banorna i Peyongchang. Men hon erkänner att veckorna efter förhören har varit tuffa.

”Ganska stor smäll”

– Jag kände att jag gick på en ganska stor smäll efter förhören. Då var det inte roligt att vara längdskidåkare när man höll på med det här, skidglädjen försvann lite, säger hon.

Antidopning Norge yrkar på 14 månaders avstängning för Johaug. Domen väntas komma nästa vecka och skidstjärnan hoppas få ett slut på väntan så snart som möjligt.

– Det är nervöst, jag känner att jag kanske inte är på bästa humör just nu. Man går hela tiden och tänker på vad det eventuellt kan bli och jag ser egentligen mest fram emot att få ett svar för att ha något att förhålla mig till, säger hon och fortsätter:

– Jag hoppas att jag blir frikänd men jag vet att det blir svårt och jag ska vara realistisk i det här. I bakhuvudet vet jag att jag kan få ett år och jag kan få 14 månader.

ARTIKELN HANDLAR OM