Myhrer: ”Jag kunde knappt gå”

Stjärnan går kamp mot klockan inför VM

Foto: Jean-Christophe Bott, TT
SPORTBLADET

ST. MORITZ. André Myhrer är fortfarande osäker på om han kommer till start i VM.

Men han tänker inte stå över någon tävling för att satsa på slalomen.

– Jag vill verkligen köra allt jag kan, säger 34-åringen.

André Myhrer har haft problem med ryggen hela säsongen. Men i Kitzbühel tog det stopp. 34-åringen gjorde ett försök, men avbröt åket tidigt.

Sedan dess har han varit i Åre för att försöka ta sig tillbaka till VM. 

– Det har varit två ganska intensiva veckor. I Kitzbühel hade jag nästan svårt att ta mig från tävlingsområdet. Det har varit en väldig utveckling från att knappt kunna gå till att kunna köra på ganska bra. Jag har haft en bra plan med fysteamet, säger han och fortsätter: 

– Jag kan inte säga vad det är, men det är väl både diskar och leder som åker på stryk. När man står på start är det svårt att ställa in, men jag skulle aldrig ha ställt mig på start i Kitzbühel. Att sedan ställa in Schladming och Stockholm som är två av höjdpunkterna känns ju jävligt tråkigt men huvudmålet har alltid varit VM och jag kände att ska jag ha någon chans att stå på start fit och redo och ge det en ärlig chans så måste jag göra det.

”Vill verkligen köra allt jag kan”

Sportbladet når Myhrer när han sitter i bilen på väg hem från Åre till Bergsjö. Där väntar några lugna dagar hemma innan han åker ner till tekniskåkarnas träningsläger i italienska Carezza på torsdag. 

Men trots stora framsteg vågar han inte ta VM-starten för given.

– Det kan jag inte säga. Jag kommer att åka ner och försöka. Jag tror att mycket kommer att handla om hur det känns de här dagarna i Carezza. 

Det finns dock inte plan att stå över någon lagtävlingen för att satsa allt på slalomen den 19 februari.

– Absolut inte. Jag tycker den är lika mycket värd. Jag vill verkligen köra allt jag kan. Jag har inte ändrat i grundplanen än, sedan får vi se hur det svarar i veckan och i helgen när vi kör. Men jag vill vara med och fajtas med laget också, vi har ett brons och ett silver och nu är det dags att kliva högst upp på pallen och sätta österrikarna på plats, säger han.

”Funderat om det ska funka”

Det är inte första gången Myhrer får en dålig uppladdning. Inför OS i Sotji åkte han på en knäskada med bara dagar kvar till VM. Då tog han sig tillbaka, stod på start och låg på medaljplats innan han körde ut i andra åket. 

– Det är inget som säger att det här behöver vara dåligt, det kanske är precis det jag behöver. Det är klart att det inte är det optimala, men det vet jag sedan tidigare att jag åker som bäst när jag inte åker för mycket skidor. Så har det alltid varit. Just när man har det här suget att åka fort, då är jag farligt, säger han och fortsätter:

– Jag försöker vara positiv. Det är klart att man funderar ibland om det verkligen ska funka. Men någonstans har jag gått in i det med tanken att nu gör vi vad vi kan och om det inte räcker har vi i alla fall gjort det.

ARTIKELN HANDLAR OM