USA vann Ryder Cup – McIlroy i tårar

USA tog bekvämt hem segern i Ryder Cup.

Rory McIlroy hade en tung helg på Whistling Straits i Wisconsin, men vann sin singelmatch och var rejält känslosam efteråt.

– Jag älskar mina lagkompisar så mycket, säger nordirländaren samtidigt som tårarna rinner ner för kinderna.

Det var inte Europas helg när 2021 års Ryder Cup avgjordes på Whistling Straits i Wisconsin, USA. Hemmalaget tog hem segern med totalt 19–9.

USA var det bättre laget under alla tre speldagar. När den sista dagen av singelmatcher skulle avgöras vann Rory McIlroy sitt möte med OS-mästaren Xander Schauffele och var rejält känslosam efteråt.

– Jag älskar mina lagkompisar så mycket, säger 31-åringen till Sky Sports.

Största vinstmarginalen i historien

Helgen präglades av tusentals fanatiska fans. De amerikaner som var på plats hade klätt ut sig till allt från Abraham Lincoln till örnar, och hejade på sina suveräna golfare.

De fick se sitt USA vinna med den största marginalen sedan man införde den nya totalpoängen (28). Rory McIlroy gjorde sin sjätte Ryder Cup, men hade en tuff helg på golfbanan.

Rory McIlroy.
Rory McIlroy.

Under fredagens parspel fick han tävla tillsammans med sin bästa vän Shane Lowry, där det dock blev förlust. Bättre gick det inte heller på lördagen när han och Ian Poulter fick stryk av toppduon Colin Morikawa och Dustin Johnson.

Men under söndagens singelmatcher fick han vinna till slut. I intervjun efteråt fällde han flera tårar.

– Jag älskar att vara en del av det här, och jag längtar efter att vara en del av det igen, säger han till Sky Sports.

”Bästa golftävlingen”

McIlroy har fått vinna Ryder Cup fyra gånger i sin karriär.

– Det är överlägset den bästa golftävlingen. Det har varit en tuff vecka, men ju mer och mer jag spelar här inser jag hur bra denna tävling är.

31-åringen hoppas att tävlingen kan inspirera många barn att själva vara del av ett Ryder Cup- eller Solheim Cup-lag.

– Det är en enorm ära att vara en del av något av de här lagen. Jag har fått göra det sex gånger, och det har alltid varit mina bästa stunder, säger McIlroy.

– Det är fenomenalt att vara en del av detta.

USA leder totaltabellen i Ryder Cup med totalt 26–14. 2023 spelas nästa tävling, då i Rom, Italien.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.