Andersson: Man är inte människa – man är ett nervvrak

Det svenska landslaget är samlat igen.

Janne Andersson erkänner att de senaste dagarna varit en jobbig väntan.

– Man är ett nervvrak från att man tar ut truppen fram till att spelarna kommer, säger förbundskaptenen.

Landslaget har två viktiga VM-kvalmatcher framför sig under den tio dagars långa samling som inleddes under måndagen. Men innan spelarna väl infann sig på Scandic Park var det en smärtsam helg med väntan för Janne Andersson. Samtidigt som han höll en tumme för att ingen spelare skulle skada sig höll han den andra för att samtalet från Zlatan skulle vara positivt.

– Sista helgen innan samlingen så är man inte människa. Man sitter och tittar på telefonen hela tiden, följer alla spelare, matcher och skador hit och dit, säger Andersson.

”Då hade jag nog varit väldigt stressad”

Det blev också en händelserik helg för förbundskaptenen:

  • På lördagen meddelades det att Zlatan Ibrahimovic tvingades tacka nej på grund av sin skada och Viktor Gyökeres kallades in.
  • På söndagen lämnade Mattias Johansson återbud och Janne Andersson ringde in Daniel Sundgren.
  • På måndagen klargjorde Andersson på presskonferensen att Victor Nilsson Lindelöf inte kommer ansluta till truppen förens han och hans höggravida fru fått sitt andra barn.

Hur mycket energi tar det från dig när spelare är osäkra i truppen?

– Hade detta varit början av min karriär då hade jag nog varit väldigt stressad över det här. Nu har vi en tydlig struktur och ett sätt att spela på. Victor har varit med hela resan, hade det varit någon som inte varit med så länge då kanske jag hade varit lite orolig. I den bästa av världar skulle ”Vigge” redan varit här men nu får vi anpassa oss, det har vi gjort innan och det kommer vi göra bra.

– Jag har en plan hur vi ska hantera det om Victor inte kommer senare i veckan men det är inget som jag satt till verket. Jag tycker vi har täckning i truppen nu också. Men självklart har jag en plan om det är så att han inte kommer och då får vi sätta den till verket, säger förbundskaptenen.

Under måndagskvällen anslöt spelarna till hotellet och Andersson kunde därmed andas ut lite.

– Man är ett nervrak från att man tar ut truppen fram till att spelarna kommer. Får vi bara hit spelarna och kan börja jobba så ska vi få ihop det här på ett bra sätt.

Sverige möter Kosovo på lördag och Grekland nästa tisdag.

Janne Andersson
Janne Andersson
Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.