Dyvik missar tävlingarna i Lillehammer

Kraschen i Ruka var värre än vad hon trodde.

Nu tvingas Anna Dyvik lämna återbud till världscuptävlingarna i Lillehammer efter en trolig hjärnskakning.

– Hon har fortfarande sviter efter fallet, säger landslagsläkare Jan Wall.

Det var på 10 kilometer klassiskt under öppningshelgen i Ruka som olyckan var framme. Dyvik föll på en isfläck.

– Jag ramlade, tappade andan och slog mig. I den skarpa kurvan. Den enda svåra kurvan på banan, berättade Dyvik själv efter loppet.

I fallet slog Dyvik i både ryggen och huvudet. Läkaren tog då beslutet att hon inte skulle starta i den efterföljande jaktstarten. En försiktighetsåtgärd sas det.

Missar chans på OS-distans

Nu visar det sig att dock att 26-åringen tvingas lämna återbud även till Lillehammer. Ett tungt slag med tanke på att sprinten som körs på fredagen är i fristil, precis som den på OS senare i vinter.

Anna Dyvik avstår från att tävla i Lillehammer. Hon har fortfarande sviter efter sitt fall i Ruka, säger landslagsläkaren Jan Wall i ett pressmeddelande.

Enligt SVT rör det sig om en trolig hjärnskakning.

– Det suger. Det är inte så farligt med ryggen, men jag slog i huvudet lite och har känt av det lite efteråt. Jag har fått lite huvudvärk och mått lite illa efter att jag tränat. Så antagligen är det en lätt hjärnskakning, säger Dyvik till SVT.

– Det är skittråkigt när jag känner mig bra och är i bra form. Det är jävligt irriterande.

26-åringen slet med ryggproblem under fjolårssäsongen och har därför valt att satsa på egen hand, utanför landslaget, för att nå OS 2022.

Moa Hansson ersätter Dyvik i helgens sprintlopp. På herrsidan lämnar Eric Rosjö återbud på grund av en luftvägsinfektion och ersätts av Fredrik Jonsson.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.