”Förtjänar det här så mycket”

Marcus Ericsson, 31, hyllas världen över efter sin historiska seger i Indy 500.

Nu uttalar sig hans flickvän Iris Tritsaris Jondahl om bragden.

”Du förtjänar det så mycket”, skriver hon på Instagram.

Marcus Ericsson skrev in sig i svensk idrottshistoria när han i går tog hem segern i klassikern Indy 500 som förste svensk sedan Kenny Bräck gjorde samma sak år 1999.

Det är ett av de allra mest prestigefyllda racingtävlingarna i världen och efter bragden har Ericsson överösts med hyllningar.

Viasats expert Janne Blomqvist, som följt hans karriär på nära håll i många års tid, tar till stora ord när han för TT förklarar vidden av det Kumlasonen ställt till med.

Marcus Ericsson med flickvännen Iris.
Marcus Ericsson med flickvännen Iris.

– Att vinna Indy 500 är som att bli president i USA. Man sitter en eller två mandatperioder men man kallas fortfarande för Mr President även när man slutar. Det här är en ”lifechanger” där borta, säger Blomqvist.

Hyllas av flickvännen

När Ericsson korsade mållinjen som etta och körde sitt ärevarv stod hans mamma och pappa vid sidan av och jublade. Det gjorde även flickvännen Iris Tritsaris Jondahl som knappt trodde sina ögon.

Nu uttalar hon sig om succén.

”Kan fortfarande inte fatta det. Du vann världens största race, älskling. Du gjorde det och du förtjänar det så mycket. Bra saker händer bra människor. Sug in allt, du skiner”, skriver hon i en kärleksförklaring på Instagram.

”Jag älskar dig. Så glad över att få dela det här med dig, min skatt”, svarar Ericsson.

Sov nästan ingenting

Han vittnar om att det har varit några intensiva timmar efteråt.

”Folk fortsätter att fråga mig hur det känns att vinna Indianapolis 500. Det här är hur det känns på morgonen dagen efter”, skriver han på Twitter och lägger upp en bild som visar att han fick mindre än tre timmars sömn.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.