Marcus Ericsons plan för segerchecken i Indy 500

Segern i Indy 500 har gjort Marcus Ericsson till en legendar.

Gett honom en ring, en bil och en enorm segercheck på 30 miljoner kronor.

För Sportbladet avslöjar han vad han ska göra med pengarna.

När Marcus Ericsson korsade mållinjen som förste förare i den 106:e upplagan av Indianapolis 500 skrev han in sig i historieböckerna. Han får sitt namn inpräntat på banan och kommer alltid att vara inbjuden till den klassiska tävlingen.

Men han fick också en Corvette Z06 av 2023 års modell som sägs vara värd mer än en miljon kronor och ungefär 30 miljoner kronor i prispengar.

– Jag hade inte ens tänkt på det, inte en enda sekund. Jag blev inte medveten om det förrän vi var på galamiddagen efter segern. Då gick det upp för mig att det också var en segercheck, säger han till Sportbladet.

”Svår att greppa”

30 miljoner. Är en seger verkligen värd så mycket pengar?

– Det är helt klart en fantastisk summa, svår att greppa. Först och främst ska de delas med teamet och killarna som jobbar med bil nummer 8 och andra människor i min närhet. Men det är ändå en extremt stor summa pengar, säger han.

– Samtidigt är det inte därför som jag håller på med racing, jag har aldrig kört för pengarna utan jag har kört för att jag älskar det och i det här läget upplever jag att segern och det faktum att jag vann är otroligt stort i sig. Jag är verkligen stolt över det.

Vad ska du göra med dina pengar då?

– Det vet jag inte heller, jag får ju en bil också. Jag får säkerhetsbilen och det känns riktigt häftigt, så någon bil behöver jag inte köpa.

Men det blir en annan investering.

– Min flickvän och jag har tittat på hus i Indianapolis och nu kanske det är dags att slå till, sedan vet jag inte. Jag har inte tänkt så långt, jag hart inte haft en minut att fundera eller ens ta in allt detta, säger Marcus Ericsson till Sportbladet.

– Iris pendlar än så länge. Hon har en lägenhet i Köpenhamn och har åkt fram och tillbaka här under våren. Hon skulle faktiskt ha åkt tillbaka i dag för att ta sin examen, men hon bestämde sig för att skjuta upp den till augusti och det är jag så tacksam över. Det är fantastiskt att få dela detta med henne.

För Ericsson fortsätter nu säsongen med en deltävling i Detroit kommande helg. På den bana där han tog sin första pallplats 2019 och vann sitt första lopp 2021.

– Det känns otroligt skönt, är det någon bana man ska komma till efter en seger i Indianapolis 500 så är det den. Där trivs jag.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.